Droogschuur-Dominoday

Fietsenstalling De Droogschuur deze ochtend om 8 uur. Hordenlopen over omgevallen fietsen. Een paar honderd meter verderop, op het Rustenburg in Zaandam, worden fietsen als ze langer dan 4 uur staan, onverwijld opgehaald door de fietsenbrigade van Zaanstad. 

In de Droogschuur bij station Zaandam komt de opruimdienst niet langs. Fietswrakken blijven maanden of in sommige gevallen langer dan een jaar staan, fietsen (en brommers – die daar niet mogen komen) worden schots en scheef in en naast de rekken en voor de ingang gezet.

Ook de hekken langs de zijkant worden benut als parkeerplek, tegen die fietsen en scooters worden weer andere fietsen gezet waardoor de doorgang smal wordt (en niet ongevaarlijk want iedereen fietst en bromt door de stalling). Met dit resultaat dus: als dominostenen donderen ze om als er eentje om gaat.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Veel te veel werk voor de fietsenbrigade neem ik aan.
  Op straat is het makkelijk scoren natuurlijk.

 • Rob Hartland

  Schandelijk.
  Ik kom daar nooit, maar is het gratis?
  Zou er dan niet een kleine bijdrage betaald kunnen worden dat er een mens daar op kan treden?

 • Joop Stokkink

  2 weken geleden ben ik daar voor t eerst geweest.
  Ik moest ook over de fietsen heen klimmen. Dit was vooral beneden.
  Maar dit gebeurt als eea gratis is en er totaal geen toezicht is
  Dr hangen wel camera ‘s maar of die t doen weet ik niet?!?
  Geen reclame voor Zaanstad zeker niet als je de top van de randstad wil zijn!!

 • M. van Gestel

  Misschien een idee om hier het systeem van de nieuwe GRATIS ondergrondse fietsenstallingen in Amsterdam in te zetten (b.v. onder Beurs van Berlage, Rokin, Kleine Gartmanplantsoen, Muziekgebouw a.h. IJ enz.). Ze zijn dus gratis. Er zijn poortjes waardoor je met in- en uitchecken met je ov-kaart of betaalpas naar binnen en naar buiten kan. Er zijn geen bewakers, maar doordat je er niet zomaar in en uit kan, is er toch een drempel. Fantastisch (nogmaals, gratis) systeem en geweldige schone droge stallingen, waar ik vaak gebruik van maak.

 • M. van Gestel

  Aanvulling op bovenstaande: de eerste 24 uur zijn gratis! Daarna loopt de teller. Dus zo wordt het ook ontmoedigd om fietsen te “dumpen”.

 • Bert Valk

  Op de zelfde manier beheren als het fietspakhuis op de Vinkestraat, keurig beheert door mensen van Werkom. Het is gratis, maar als er een kleine vergoeding wordt gevraagd zou ik er ook gebruik van maken.

 • Ted Groentjes

  Het zal fijn zijn als de handhaving van tijd tot tijd binnenloopt. Dan blijft het netjes. Als er omgevallen fietsen liggen trekt het juist aan dat er meer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *