DZ’s Neimeijer maakt plaats voor Jos Kerkhoven

De in 2018 gepasseerde DZ’er Jos Kerkhoven keert terug in de raad. Hij volgt Paul Neimeijer op die derde op de kandidatenlijst stond. Democratisch Zaanstad heeft drie zetels in de raad van Zaanstad.

Kerkhoven was voor de verkiezingen van 21 maart op de vijfde plek gezet. Ex-VVD’er Willem Gort die op de vierde plek stond gaf aan “wegens privéomstandigheden van de zetel af te zien.”

De hoge plaats van zowel Neimeijer als Gort wekte verbazing toen de kandidatenlijst bekend werd. Neimeijer was een onbekende in de Zaanse politiek. Willem Gort was VVD-voorzitter van 2007 tot 2013 en verwachtte in 2018 niet dat hij als raadslid aan de bak zou hoeven omdat weinig vertrouwen in de verkiezingsuitslag had. Dat kwam hem overigens wel goed uit: “Ik kom net terug van een flinke burn-out en zit op ongeveer 40% van mijn kunnen, daar doe ik niet geheimzinnig over.”

Neimeijer is nog geen acht maanden raadslid geweest (inclusief het zomerreces).

De DZ-lijst bevat ook nog steeds Erik van Wijngaarden (13) en Very Beekhuis (10). Beiden hebben zich al voor de verkiezingen van DZ gedistantieerd omdat ze naar eigen zeggen te laag op de lijst waren gezet.

Democratisch Zaanstad schrijft in een persbericht dat Neimeijer terugtreedt…

“om voor hem moverende redenen (…), de heer Gort heeft aangegeven wegens privéomstandigheden van de zetel af te zien. In overleg genoemde personen is gezamenlijk afgesproken het bij deze verklaring te laten en wij hopen op het begrip van eenieder in deze.”

Boven Jos Kerkhoven, onder Neimeijer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *