Ook Very Beekhuis wilde van DZ-lijst

Niet alleen steunfractielid Erik van Wijngaarden is boos over zijn onverkiesbare 13 plek op de kandidatenlijst van DZ voor de komende raadsverkiezingen. Ook Very Beekhuis (10e) was een verkiesbare plek toegezegd aldus Dagblad Zaanstreek.

Beide kandidaten waren te laat om zich van de ingediende lijst terug te trekken en zijn nu gewoon verkiesbaar. Van Wijngaarden staat op de website van Zaanstad overigens nog steeds als steunfractielid genoteerd.

Fractieleider Juliëtte Rot zegt in Dagblad Zaanstreek dat het helemaal anders zit, er zijn geen verkiesbare plekken toegezegd, en er waren sowieso niet veel mensen “die in de vuurlinie willen staan”.

Dat lijkt haaks op de wens van Van Wijngaarden en Beekhuis voor een verkiesbare plek te staan, en het zou ook betekenen dat de gepasseerde Jos Kerkhoven vrijwillig een stapje terug heeft gedaan. Ook steunfractielid Henk Heijnen (in 2014 7e) is op een onverkiesbare plek gezet (6e).

Nieuwkomers Paul Neimeijer (3) en Willem Gort (4) willen kennelijk wel in de vuurlinie, alhoewel dat van Gort te betwijfelen valt, eerder zei hij tegen De Orkaan: “Ik kom net terug van een flinke burn-out en zit op ongeveer 40% van mijn kunnen, daar doe ik niet geheimzinnig over. Met alle nieuwe partijen die meedoen, zullen 4 zetels er niet inzitten.” Gort stond bij de verkiezingen van 2014 15e op de kandidatenlijst van de VVD.

Beekhuis is al jaren in een conflict met de gemeente Zaanstad verwikkeld over oplopende boetes voor ‘anti-kraak’ in haar panden aan de Aris van Broekweg. Zij is ook eigenaar van Matchpoint, een bedrijfsverzamelgebouw waar Democratisch Zaanstad ruimte huurde. DZ maakte zich eerder sterk voor een regeling waarbij anti-kraak wel gedoogd zou worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *