Elif Hotaman definitief uit raad

Eerder vandaag werd bekend dat Elif Hotaman, fractieleider en enig raadslid van DOEN (een afsplitsing van DENK), tijdelijk terugtrad als raadslid.

Na het bekendmaken van dat nieuws en commotie die daarvan het gevolg was, heeft Hotaman besloten definitief terug te treden.

Hotaman schreef deze brief aan de raad:

“Beste Burgemeester en Wethouders en Raadsleden,

Vandaag ben ik erop geattendeerd dat mijn persoonlijke situatie is gedeeld op social media. Een raadslid uit ons midden heeft besloten dit te gebruiken om er een politiek spelletje van te maken. 

Ik zou niet genoeg aanwezig zijn en zou zomaar het raadsgeld ontvangen hebben en er niks voor terug gedaan hebben, tenminste niks wat jullie hebben gezien. Op de achtergrond heb ik in mijn afwezigheid na de zomer nog met ondernemers gesproken en privézaken voor burgers opgelost. Ik heb een heleboel punten opgeschreven en uitgewerkt waar ik in 2021 mee aan de slag wilde gaan.

Daarnaast heb ik net zoals andere ondernemers ook geleden onder corona. Ik heb tijdens mijn burnout geprobeerd ook nog mijn onderneming te redden en daarbij weer helemaal bovenop de situatie te komen.

Ik had er ook echt naar uitgekeken om weer actief te zijn en ook mijn bijdrages te leveren. Echter door mijn persoonlijke situatie en niet het online zijn van de vergaderingen zou mij dat de komende tijd niet lukken.

Ik heb besloten te stoppen als raadslid. Mijn persoonlijke situatie gebruiken als politiek spelletje is niet iets waar ik mee akkoord ga. Ik stop dan ook omdat dit een keuze is die mij veel beter zal doen.

Hoogachtend,
E. Yardimci-Hotaman

De zetel van Hotaman zal waarschijnlijk worden ingenomen door een raadslid voor DENK, Ahmad Eid is de eerste op de lijst, Denk komt daarmee weer op twee zetels. Het aantal fracties daalt weer tot 14 in Zaanstad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *