Elif Hotaman (DOEN) voorlopig niet in raad

Elif Hotaman, fractieleider en enig raadslid van DOEN in de raad van Zaanstad is al enkele maanden afwezig bij raadsvergaderingen.

Dat blijft voorlopig zo. In verband met persoonlijke omstandigheden wil ze alleen maar digitaal vergaderen.

In een brief aan de raad schrijft ze dat ze ‘de komende tijd’ niet deel kan nemen aan raadsvergaderingen. In feite neemt ze al maanden geen deel meer aan die bijeenkomsten.

Zij vindt dat ze bij het bezoeken aan raadsvergaderingen kans loopt besmet te raken. In tegenstelling tot bijeenkomsten van het Zaanstad Beraad zijn raadvergaderingen in Zaanstad nog steeds fysiek (wel in een corona-proof aangepaste raadszaal).

UPDATE: Hotaman treedt definitief terug

Voor zover ‘haar gezondheid het toelaat’ wil ze wel aan digitale bijeenkomsten deelnemen.

In september 2019 viel de twee vrouw sterke DENK-fractie uiteen, Elif Hotaman kon niet meer door één deur met fractieleider Sebnem Pancar. Haar eigen partij noemde ze DOEN in februari 2020. Omdat ze een eenmansfractie is en via en afsplitsing in de raad is gekomen kan ze zich niet laten vervangen. Als ze terugtreedt, vervalt haar zetel aan DENK, en dat is gezien de voorgeschiedenis geen optie.

Hotaman kwam in 2018 via voorkeurstemmen in de raad. Haar vergoeding (zo’n € 2000 per maand) is niet afhankelijk van het bijwonen van vergaderingen.

Niet alle collega’s zijn blij met de afwezigheid. Eén van de raadsleden stelde dat ze waarschijnlijk tot het eind van de raadsperiode met een ‘spookraadslid’ zitten opgescheept.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jolanda Schouten

    Er zijn veel mensen die meer moeite moeten doen om €2.000 te cashen. En dan ook nog van gemeenschapsgeld. Het zou mevrouw sieren van haar vergoeding af te zien.

  • Roland van Braam

    Niks tegen Elif persoonlijk, integendeel een aardige en fijne collega om mee samen te werken. Maar wat stuit is natuurlijk haar langdurige afwezigheid, je bent niet gekozen om thuis te zitten. Ik heb haar ook tijdens digitale vergaderingen gemist en ook is ze op geen enkele manier politiek aanwezig geweest op social media, schriftelijke vragen, vragen uurtje of andere politieke instrumenten die je als raadslid kan inzetten. Wel zag ik op Facebook dat ze een hele mooie dure gepimpte Mercedes had gekocht, met de vermelding bij de foto ‘ nieuw familielid ‘. Dit zal niet haar nieuwe kindje zijn 😉 maar geeft wel een verkeerde indruk, als je al maanden afwezig bent en gemeenschapsgeld opstrijkt en niks kan. Maar je loopt wel te pronken met zo een bak. Als haar gezondheid zo broos en zorgelijk is, dan sta je je zetel af ook al gaat dit met tegenzin naar een partij waar je moeite mee hebt. Maar zo komt haar stem wel terecht in de gekozen democratie.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *