Erop of eronder voor KZ en Groen Geel

Tuimelt Groen Geel uit Wormer na één seizoen al uit de hoogste korfbal-klasse in Nederland of blijft er zicht op continuering van haar bestaan in de Korfbal League?

En komt KZ nog bij de laatste vier zodat de Koogers mee kunnen doen voor het Nederlands kampioenschap?

Zaterdag is de op één laatste speelronde in de Korfbal League. Groen Geel staat op de op één na laatste plek (9e), met evenveel punten als Tempo maar met een beter doelsaldo. De hekkensluiter degradeert meteen, nr. 9 moet een ‘best-of-three’ spelen met de verliezsewnd finalist van de Hoofdklasse. Groen Geel kan geen 8e meer worden, de ‘na-competitie’ is de enige uitweg.

KZ staat 5e en dat is net niet goed genoeg. Alleen de eerste 4 strijden om het kampioenschap. Maar KZ heeft evenveel punten als de nrs 3 en 4 (en eentje meer dan nr 6). Geen cadeautjes voor streekgenoot Groen Geel dus…

De wedstrijd in Wormer begint zaterdag 7 maart om 19.00 uur.

Zaterdag 14 maart is de laatste ronde in de Korfbal League. Dan speelt KZ speelt tegen Blauw Wit (nu 8e) in de Topsporthal in Koog a/d Zaan. Groen Geel moet uit tegen DVO (nu 6e).

Hier de actuele stand.

Begin vorige maand was de wedstrijd KZ-GG (gewonnen met gemak door de Koogers), de foto van Edwin Kleiss (boven) is uit die wedstrijd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *