Voor veel toeschouwers kon SVA in de derby tegen WSV’30 gisteren de titel in de 3e klasse veroveren. In een eerste helft, waarin de spanning bij de meeste SVA-spelers parten leek te spelen, nam WSV’30 vlak voor rust nog een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kon SVA de schroom meer van zich afgooien en wist het de achterstand uiteindelijk om te buigen in een ruime 4-1 overwinning. Door de zege is de ploeg van Jeroen Beukman niet meer te achterhalen en promoveert het naar de 2e klasse.

1e klasse zondag

Fortuna W. wist weer een overwinning te boeken en neemt daardoor verder afstand van de nacompetitie. Na de spectaculaire 3-4 overwinning op Hillegom heeft de ploeg 6 punten voorsprong en doet het zelfs nog mee in de strijd om de 3e periode.

Assendelft bood goed tegenstand bij koploper HBC, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

2e klasse zondag
KFC ging op bezoek bij degradant Spirit’30 en won ruim met 0-4. De ploeg van René Reijinga steeg daardoor naar de 5e plek. KFC heeft nog uitzicht op een plek in de nacompetitie voor promotie, maar is tegelijkertijd nog steeds niet definitief veilig.

Saenden greep haar laatste strohalm en won met 3-1 van SEW. De Wormerveerders blijven kans houden om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De achterstand is 4 punten op de veilige 8e plek.

3e klasse zondag

In de strijd om de 2e en 3e plaats achter kampioen SVA en dus een plek in de nacompetitie, wist Hercules Zaandam thuis een ruime 8-1 zege te boeken op hekkensluiter Ankaraspor. Door het puntenverlies van de concurrenten, stijgen de Zaandammers naar de 2e plek.

In een doelpuntrijke wedstrijd was RCZ met 4-5 te sterk voor Sporting Krommenie. De Racers lijken daarmee in ieder geval directe degradatie te ontlopen en strijden, net als onder andere Sporting Krommenie, om de veilige 8e plek