Fietsenstalling De Droogschuur pas half 2022 hersteld (of later)

Het duurt nog minstens vier maanden voordat fietsenstalling De Droogschuur hersteld zal zijn. Snel na de oplevering in de zomer van 2020 kwam aan het licht dat een deel van de vloerbelasting niet in de berekeningen van de aannemer was meegenomen. Een deel van de vloer wordt nu gestut en kan niet gebruikt worden.

Wethouder Gerard Slegers beloofde in oktober 2020 een zo spoedig mogelijke reparatie maar die zal zoals nu blijkt “op zijn vroegst medio 2022” worden uitgevoerd.

De aannemer, Zaanstad en ProRail/NS weten wat er mis is, maar zijn het oneens over de schuldvraag en de “financiële afwikkeling”: wie gaat het betalen.

ProRail heeft volgens Zaanstad “de aannemer diverse keren gewezen op haar verplichting dit gebrek te herstellen, maar dit heeft helaas nog niet geleid tot daadwerkelijk herstel.” De gemeente en ProRail beraden nu op “juridische stappen of het contracteren van een andere aannemer.”

Dat laatste is tijdrovend volgens Zaanstad, en bovendien moeten dan de kosten verhaald worden op de oorspronkelijk gecontracteerde aannemer (Hegeman):

“als toch voor deze optie wordt gekozen zal de fietsenstalling op zijn vroegst medio 2022 hersteld kunnen zijn.”

Hier ons Droogschuur-dossier.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *