Fietsers krijgen de ruimte bij de Hempont (in Amsterdam dus…)

Wij waren al stikjaloers op de Amsterdamse kant van het Hempont-gebeuren. Maar vanaf aanstaande woensdag zijn we nog stik-jaloersder dan daarvoor.

Dan gaat de extra brede fietsstraat open. Nu nog moeten fietsers met een scherpe bocht langs de snackbar over een smal pad wat vooral tijdens de spits gevaarlijke situaties opleverde.

Eerder kregen ‘hullie van de overkant’ al een prachtige schuilplek, een Kissing Couple XXXL, picknickzitjes, fietsenrekken en oplaadpalen (filmpje!) voor scootmobiels en ebike… en nu dus een fietsboulevard.

(We schreven het al eerder: In Amsterdam is wachten op de pont een fijne belevenis, in Zaanstad staat er welgeteld één aftandse bushalte voor de hele horde fietsers die ook nog midden op de rijweg moeten wachten.)

De nieuwe oprijlaan voor de fiets – ten koste van de auto.

Ook het fietspad langs Kissing Couple XXL krijgt een nieuw wegdek.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Erik Esteie

  Dat extra brede fietspad is een wassen neus want het versmalt na een meter of 200 weer naar de orginele breedte…

  Wat wel scheelt is dat er een aantal smalle en ongemakkelijke bochten verdwenen zijn waardoor het allemaal wat veiliger is geworden

 • E van aalst

  zaanstad loopt inderdaad hopeloos achter wat dit betreft. gevaarlijke situatie bij het verlaten van de pont, nu moet ik ook zeggen dat vele bromscooters de verkeersregels eens moeten nakijken. ik zou zou zeggen gemeente ga eens dagje in de spits kijken hoe het er bij de pont aan toe gaat.

 • Dick Marinus Sr

  Elke Gemeente heeft zo zijn eigendommen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *