Fietspad ZMC open! (soort van…)

Wij geloofden er niet meer in. Tijdens een controlerit op 31 december was het veelbesproken fietspad langs het ZMC nog steeds met hekken afgesloten.

Maar op de eerste dag van het kakelverse jaar 2020 kon Sonja Puhl-Diehle van de Fietsersbond Zaanstreek via Twitter melden: “gelukt. 1 januari fietspad half geopend”.

Half geopend… maar ook daarmee zijn we heel blij.

Hetzelfde geldt voor verkeerswethouder Gerard Slegers:

De voorgeschiedenis begint eind september 2019 als het pad af lijkt te zijn maar nog niet open is. Begin oktober gaat dan toch het pad open, maar die vreugde is van korte duur omdat op last van de gemeente er hekken geplaatst worden. Rond 20 oktober zou het fietspad open gaan, maar dat bleek ijdele hoop. Begin november wilde Zaanstad een bordenplan. Begin december kwam er een toezegging van verkeerswethouder Slegers: het verkeersbesluit wordt ‘dit jaar’ nog genomen. De dag na publicatie van dat besluit kan het fietspad open. Bezwaren hebben geen opschortende werking. Op 24 december werd dat besluit genomen, maar de dag voor kerst was het pad nog afgesloten.

Hieronder het half-geopende fietspad op een tweede foto van Sonja nogmaals, maar nu van de andere zijde. Het lijkt er sterk op dat een fietser die het geknoei niet langer aan kon zien de hekken zelf opzij heeft geschoven (wij waren het niet). Onder die foto staat onze foto van 31 december, met de afsluiting nog intact.

fietspad zmc sonja puhl west

Onder de situatie op 31 december (foto De Orkaan): hekken nog op het fietspad maar wel met de borden op hun plek.

fietspad zmc orkaan 31 dec 2019

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *