Fietsroute Oostzaan: met 9 hoogtepunten!

Volgens de Fietsersbond Zaanstreek is het een ‘Mooie nieuwe fietsroute’ die in en om Oostzaan is uitgezet. Eigenwijs als we zijn, denken wij dan: “dat maken we zelf wel uit”. Maar op papier ziet het inderdaad prima uit.

Op 17 maart wordt de nieuwe route officieel gelanceerd (maar eigenwijs als we zijn, fietsen wij hem gewoon komend weekend al).

Op de officiële openingsdag geeft volgens de website van de Fietsersbond “de wethouder” (welke?) om 10:30 uur het startschot. Daarna mag “groot en klein, oud en jong” tussen 10.00 uur en 13.00 uur de route te fietsen dan wel wandelen (er is namelijk ook een wandelroute).

Routebeschrijvingen kunnen op de 17e in de Grote Kerk worden opgehaald. Aan de tocht op die dag is een fotowedstrijd en een slagzinnen-wedstrijd verbonden “waarin we de deelnemers vragen om het mooie van Oostzaan in woord en/of beeld uit te drukken.”

Hier de route:

En de 9 Oostzaanse hoogtepunten.

De routes zijn mede tot stand gekomen door de samenwerking met de Fietsersbond en de Oudheidskamer.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Evert Hartog

    Wat is er nieuw aan deze route? Ik heb hem al tientallen keren gefietst, met groot plezier!

  • barbara van Wijk

    Mooi dat Oostzaan een nieuwe fietsroute langs maar liefst negen hoogtepunten op 17 maart gaat openen. Mooi ook dat die fietsroute begint bij het monument van Jacob Cornelisz. van Oostsanen, de grote meesterschilder, beroemd over de hele wereld. Momenteel is er een felle discussie gaande over de omstreden monumenten van ¨helden¨ als Van Heutz, J.Pz. Coen, Peter Stuyvesant, Michiel de Ruyter, enz. Wees eerlijk: waarom zou Oostzaan trots zijn op Claes Compaen, dat was een zeerover, een rebel, die de boot van zijn buurman kaapte, moordde, en roofde. Moeten we daar trots op zijn? Oostzaan heeft het voorrecht haar hooggewaardeerde Jacob Cornelisz. te kunnen bejubelen. Dat lijkt mij de focus waard. Laten we dáár trots op zijn.

  • Siem

    Vind toch wel mooi, met de pufboot in de Roemersloot.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *