Fluxus zet gesprekken met Zaanse Muziekschool ‘graag voort’ 

Gisteren plaatsten we een stuk over het feit dat de twee mediators die waren ingeschakeld om een einde te maken aan de wrijving tussen Fluxus en de muziekdocenten de handdoek in de ring hadden gegooid. Zij meldden daarbij dat ze het “naleven van de voorwaarden uit de mediationovereenkomst” niet meer konden garanderen.

Ook schreven we dat interim-directeur Mireille Stuart de deur voor het voorstel van de initiatiefgroep Zaanse Muziekschool resoluut had dichtgegooid.

(Wij kunnen hier het artikel herhalen, maar misschien is het handiger als je het even hier leest.)

We kregen interim-directeur Stuart niet te pakken (niemand mocht haar telefoonnummer geven) en we mailden haar daarom de vraag: 

Wij plaatsen een artikel over het afgebroken mediation-traject met de Zaanse Muziekschool. U heeft daarbij het voorstel van de initiatiefgroep als ‘onbespreekbaar’ afgedaan. Welke argumenten heeft u daarvoor (behalve het niet kunnen overhevelen van subsidies?’)

Gisteravond kregen we daarop het antwoord: 

‘Fluxus kiest er op dit moment voor niet in te gaan op de vraag zoals door u in onderstaande mail verwoord. FluXus wil de gesprekken met de Verenging Zaanse Muziekschool en de gemeente Zaanstad graag voortzetten en wil niet op de inhoud van die gesprekken vooruitlopen.’

Die gesprekken zullen pas na de zomer plaatsvinden. Het uitgangspunt van de docenten van de muziekschool is overigens dat ze afscheid willen nemen van Fluxus als ‘paraplu’ en koersen op een zelfstandig voortbestaan. Onder de vorige twee directeuren Otto Berg en Jos van Geel verslechterde de relatie tussen Fluxus en en muziekschool in rap tempo. Een zelfstandig bestaan is volgens de docenten de beste oplossing. Maar de subsidie voor het muziekonderwijs loopt nu nog via Fluxus.

Door Merel Kan / Piet Bakker. Bronnen: eerdere berichten op De Orkaan, mail van interim-directeur Mireille Stuart. Foto: De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *