Forse prijzen voor Bannehoven

Wonen op het voormalige terrein van het gemeentehuis van Zaanstad zal niet voor iedereen zijn weggelegd. Voor het plan Bannehoven in Rooswijk (Zaandijk) zijn nu de prijzen bekend gemaakt.

De goedkoopste studio’s (één kamer) gaan voor € 220.000 weg, het duurste penthouse kost € 854.000.

De prijzen gelden voor de koopwoningen. Daarnaast komen er 47 huurappartementen (sociale woningbouw) in de wijk. In totaal worden er 153 huizen gebouwd. Ook komen er zelfbouwkavels (prijzen tussen de € 170.000 en € 195.000).

In het plan zouden volgens de aankondiging ‘starterswoningen, huurwoningen in het middensegment, senioren-woningen, middeldure koopwoningen en 12 zelfbouwwoningen’ komen.

De goedkoopste studio’s die € 220.000 kost is 40 m2 groot. De duurste (52 m2) is € 287.500.

De appartementen kosten tussen de € 394.500 en € 761.500 – de penthouses kosten tussen de 728.500 en € 854.000. Daarnaast zijn er rijtjeshuizen te koop, vanaf € 445.000 tot € 705.000.

Parkeren is geregeld:

“Parkeren gebeurt onder de terrassen van de woningen, in de private parkeerhoven van de appartementencomplexen of langs de rand van de wijk. Hierdoor blijft De Bannehoven autoluw. Omdat de wijk in het hart van Rooswijk komt – dicht bij de winkels – zorgen we ook voor voldoende parkeergelegenheid voor het winkelpubliek, de schoolbezoekers en jouw visite.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Fred Bouwmeester

  De huidige bloemiste wordt ingesloten met hekken. Ze heeft een vergunning maar kan geen kant op, broodroof.
  Misschien kunnen jullie daar aandacht aan geven

 • Gaat steeds beter in Nederland, wachtlijsten worden steeds langer en langer. 47 huurwoningen EN de Rest is koop.. Ongelofelijk..gaat goed hé, dan blijft jouw zoon of dochter nog langer bij je wonen.overal het zelfde, meer koophuizen dan huurwoningen bouwen..

 • Corine Gorter

  Jemig hee, wat een absurde prijzen.

 • Hennie Mazurel

  Is dit bouwen voor de gemiddelde Zaan Kanter? Dacht ’t niet!

 • P. Hoogkamer

  Wat zou het mooi.,zijn als die 47 sociale huurwoningen naar 47 Zaandijkers op de wachtlijst gaan.

 • Jan Mulder

  Wat zou het mooi zijn als de gemeente Zaanstad eens betaalbare woningen gaat bouwen. Men kan het gewoon afdwingen maar men wil het niet. Wederom bouwen we kleine hokjes die goede investeringsobjecten zijn voor de rijke beleggers.

 • Anne brun

  Waarom afsluiten voor de bouwvak? Begin na de zomer!!!! Kunnen alle kinderen die niet op vakantie kunnen nog even lekker blijven spelen. Let op; nu hele zomer 1 grote stuivende zandbak…
  Leuk bedacht van achter bureau dit…..

 • Leo Swartsenburg

  De website van de verkoop staat vol lachende makelaars. Dat snap ik. Maar wie kan mij uitleggen dat er op grond die waarschijnlijk van onze gemeente is/was (het Gemeentehuis stond er immers) alleen duur gebouwd kan worden? Die 47 sociale appartementen bieden geen soelaas.
  We hebben een heel pittige PvdA wethouder en ook Groen Links zit in de Raad en toch gebeurt dit. Waarom? Komt het omdat we sinds de jaren ’80 alles aan ‘de markt’ overlaten? Dan is tweedeling het gevolg, zoals je ook hier weer zien. Voorbeeldje van Fantoomgroei (zie boek Heijnen/Noten en ook Ontwaakt van Ewout Engelen)..

 • Frank Kempers

  Pfui…ronduit misdadig om woonruimte zó onbereikbaar te maken voor ‘minder draagkrachtigen’ in deze gemeente. Impliciet wellicht zelfs discriminatie van m.n. starters en alleenstaanden. En dat terwijl er momenteel sprake is van zo’n beetje het ‘grootste woningtekort aller tijden’ en de groeiende ongelijkheid in de samenleving eerder toe- dan afneemt. Koren op de molen van partijen als FvD en PVV!

 • André van Beveren

  Tja, als al de ambtenaren hopeloos overhoop liggen (jaloezie?), wat kan je dan verwachten van de bestuurders als die hun ambtenaren niet eens in de hand kunnen houden. Geen lachende makelaars maar projectontwikkelaars die flink aan zo’n plan verdienen. En de gemeente? Die hebben ook hier geen macht om zo’n project voor minder draagkrachtigen haalbaar te maken. Jammer, jammer! Gemiste kans Zaanstad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *