Geen coffeeshop in Zaanstad-Noord

Zaanstad krijgt geen vierde coffeeshop. Zaanstad-Noord zal het zonder moeten blijven doen.

Waarnemend burgemeester Ruud Vreeman zegt dat uit besprekingen onderzoek geen “eenduidig en overtuigend belang gebleken om een beleidswijziging mee te kunnen onderbouwen.”

Er is flink op een nieuw wiet-loket gestudeerd -‘De studie bestond uit literatuuronderzoek’-, er is onderzocht op straat –‘straatonderzoek’- en er was in september vorig jaar een openbare debat-avond.

Voorstanders stelden dat met een coffeeshop in Krommenie of Wormerveer straathandel en criminaliteit zou worden tegengegaan.

Tijdens de debatavond bleek al dat de meningen verdeeld waren. Jos Kerkhoven van DZ en Christien Kalteren van het CDA kwamen van andere planeten. De CDA-politica twitterde:

Veel aanwezigen zijn tegen coffeeshop in Noord”.

Kerkhoven antwoordde met

ben ik zeker bij een andere bijeenkomst

Voor je wiet en hasj kan je nog steeds alleen –in theorie- terecht in het centrum van Zaandam. Daar zitten ze alle drie.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Johan Schurink-Krauts

    Natuurlijk, overlast op straat dien je te handhaven, anders hebben onze handhavers geen werk

    • Joop Tralala

      Het zou inderdaad prettiger zijn als handhavers niet meer nodig zijn, maar zolang er “mensen” zijn die de straathandel en de criminaliteit hoog in het vaandel hebben is het toch noodzakelijk dat er handhavers (nog te weinig) nodig zijn.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *