Geen homo’s en joden in VDP-advertentie Volkskrant

Partijleider Burhan Gökalp van de Vrije Democratische Partij had al aangekondigd in landelijke kranten te gaan adverteren. De Telegraaf en Metro hadden zijn advertentie geweigerd, maar de Volkskrant was minder kieskeurig.

Vandaag paginagroot naast Opinie & Debat: STEM OP Vrije Democratische Partij. Maar met een tekst zonder de controversiële standpunten over homo’s en joden.

Partijleider Burhan Gökalp, voormalig uitbater van de Fish Grill en zorgcentrum (annex coffeeshop) op de Zaandamse Krimp, heeft de advertentietekst ingrijpend gekuist. Het verbod op homohuwelijken en het afschaffen van subsidie voor joodse instellingen is verdwenen.

In december was al aangifte tegen Gökalp gedaan, in januari werd hij verhoord door de politie. De in februari gestarte campagne – met name de anti-homo en anti-joodse elementen daarin, zorgden al voor veel weerstand. Begin deze week kondigde Gökalp zijn landelijke campagne al aan, zijn veroordeling wegens doodslag was daarvoor geen hindernis.

Hieronder de Volkskrant-tekst (alles gratis en goedkoper, pensioen op je 56e). Wie naar de website gaat, stuit onmiddellijk op het afschaffen van het homohuwelijk en het castreren van pedofielen. De anti-joodse voorstellen zijn niet opgenomen, maar in de flyers die de partij verspreidt staan die wel degelijk.

Een pagina in de Volkskrant kost zo’n € 18.000 (exclusief BTW). Hopelijk heeft de Volkskrant betaling vooraf geëist…

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dwarsligger

  Ondertussen staan er diverse groene sandwichborden in Wormer. De SP-kameraden stonden vanochtend op de markt in Wormer vlak naast zo’n bord te flyeren, maar ze keken er gewoon overheen.

 • paul

  Op basis van deze pagina zou je er bijna op stemmen.

  Jammer dat hij behalve de standpunten over Joden en Homo’s ook de standpunten over meer islam vergeten is zoals de gebedsoproepingen en de zuiveringen van politie rechterlijke macht.

 • Henk Burgermans

  Ook zo’n sandwichbord in Middenbeemster. Lijkt dat logo nou erg op zo’n sikkel van de Turkse vlag???!!!!, of is dat mijn hersenspinsel?

  Tekst op bord;
  ‘Help mee voor een betere toekomst’, taalkundig onjuist, maar vooral totaal bizar, lijsttrekker veroordeeld voor moord op schoonzus, 61 messteken.Nam wraak op schoonzus die broer verliet en gaat nu voor de 2de Kamer….. . Dat kan ook alleen maar in Nederland…

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *