Partijleider Burhan Gökalp van de Vrije Democratische Partij had al aangekondigd in landelijke kranten te gaan adverteren. De Telegraaf en Metro hadden zijn advertentie geweigerd, maar de Volkskrant was minder kieskeurig.

Vandaag paginagroot naast Opinie & Debat: STEM OP Vrije Democratische Partij. Maar met een tekst zonder de controversiële standpunten over homo’s en joden.

Partijleider Burhan Gökalp, voormalig uitbater van de Fish Grill en zorgcentrum (annex coffeeshop) op de Zaandamse Krimp, heeft de advertentietekst ingrijpend gekuist. Het verbod op homohuwelijken en het afschaffen van subsidie voor joodse instellingen is verdwenen.

In december was al aangifte tegen Gökalp gedaan, in januari werd hij verhoord door de politie. De in februari gestarte campagne – met name de anti-homo en anti-joodse elementen daarin, zorgden al voor veel weerstand. Begin deze week kondigde Gökalp zijn landelijke campagne al aan, zijn veroordeling wegens doodslag was daarvoor geen hindernis.

Hieronder de Volkskrant-tekst (alles gratis en goedkoper, pensioen op je 56e). Wie naar de website gaat, stuit onmiddellijk op het afschaffen van het homohuwelijk en het castreren van pedofielen. De anti-joodse voorstellen zijn niet opgenomen, maar in de flyers die de partij verspreidt staan die wel degelijk.

Een pagina in de Volkskrant kost zo’n € 18.000 (exclusief BTW). Hopelijk heeft de Volkskrant betaling vooraf geëist…