Geen recreatie in Nauerna voor 2024

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland in samenwerking met Afvalzorg, Belangengroep Nauerna (BGN) en de gemeente Zaanstad, onderzoeken hoe er veilig gerecreëerd kan worden in Park Nauerna.

Dat onderzoek duurt ‘naar verwachting’ tot eind 2023. Op basis van het advies dat het RIVM op grond van het onderzoek uitbrengt, neemt Afvalzorg “zo snel als redelijkerwijs mogelijk maatregelen zodat Park Nauerna ter grootte van 60 hectare veilig kan worden ingericht en opengesteld.”

Dat wordt dus pas na eind 2023 en alleen als er geen maatregelen moeten worden genomen kan het park snel open. Als dat wel het geval is, moeten eerste die maatregel worden getroffen en zal het nog langer duren.

Dat maakte de gemeente Zaanstad bekend in een persbericht. Daaruit wordt ook duidelijk dat de eventuele maatregelen in een milieuvergunning van de Provincie moeten worden vastgelegd en dat Zaanstad vervolgens doe maatregelen planologisch mogelijk moet maken. Ook dat kost tijd.

Lees hier ons Nauerna-dossier

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *