Geen zicht op (her)opening Laarzenpad

Halverwege november vorig jaar, stonden we ineens met ons laarzen voor een dicht hek.

Het ‘Schanszichtpad’ (wij noemen het Laarzenpad), dat begint naast de uitkijktoren aan de Zaanse Schans, was niet langer te betreden want de bruggen staan op instorten.

Twee maanden later is er nog geen uitzicht op herstel. Er is geen geld om de boel op te knappen, zo laat een boswachter van Staatsbosbeheer weten:

‘Helaas zijn er momenteel geen (financiële) middelen om de bruggen op het wandelpad op te knappen. Het is daardoor helaas ook onbekend wanneer het pad weer open zou kunnen.’

De boswachter zegt met verschillende partijen aan tafel te hebben gezeten om tot een oplossing te komen:

‘De uitwerking hiervan met een nauwkeurige tijdplanning en kostenraming zal nog even duren.’

Voorlopig staan onze laarzen weer onder de trap.

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • JN

  Dan kunnen we er wel vanuit gaan dat de reparaties lang gaan duren. Heel spijtig, ik wandel hier graag en zag de laatste jaren bovendien een flinke toename van het aantal wandelaars. Ik hoop dat de benodigde financiën snel gevonden worden. Anders zou het er in 2019 wel eens niet meer van kunnen komen…

 • Peter

  …geen (financiële) middelen om de bruggen op het wandelpad op te knappen… maar de provincie heeft wel nog eens een half miljoen over voor een nieuwe en totaal onzinnige SolaRoad?

 • Sjoerd Klarenbeek

  Wij stonden ook voor het hek. Maar we dachten ook dat het voor de natuur misschien wel fijn is, even geen mensen.

 • Leen

  Liep er toevallig vanmiddag langs en het verbaasde me dat slles was afgesloten

 • A de Boer

  En van de mooiste paden die gooi je toch niet op slot met hekken voor de toegangen, Zaanstad maak die bruggetjes in orde, Zaanstad schaamt zich niet om de toeristen belasting exorbitant omhoog te gooien doe eens wat je doen moet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *