Getergde ondernemer Krommenie zet beveiligingscamera-beelden online

“Ik weet niet hoe lang ik dit nog financieel maar ook emotioneel vol kan houden.” schreef Martin Kreekel in juni op Facebook.

Sinds vorig jaar is hij uitbater van de koffiezaak op station Krommenie heeft hij buitensporig veel te stellen gehad met vandalisme op het station, maar ook met vernieling van zijn winkel.

Gister ondernam hij actie. Hij schreef op de Facebookpagina Dorpsplein Krommenie :

“Op veler verzoek: maar voornamelijk omdat ik afgelopen nacht binnen een half jaar voor de 3e keer getroffen ben door inbraak en vandalisme, heb ik toch besloten om van de videobeelden een foto te maken en deze op FB te delen.

Ik wil een ieder dringend verzoeken om indien je deze persoon (her)kent contact met mij op te nemen. Als je jezelf herkent, verzoek ik je om je te melden bij de politie.
Inmiddels zijn de videobeelden doorgestuurd aan de politie en is er namens Martin’s Broodjes en Boontje en namens de NS aangifte gedaan van deze en voorgaande voorvallen.

Ik hoop dat ik samen met jullie iets kan doen aan de grote golf aan vandalisme welke de laatste tijd Krommenie en Assendelft treft en we de politie kunnen helpen om in ieder geval deze zaak en hopelijk nog wat meer op te kunnen lossen.

Met vriendelijke groet,

Martin”

Of het volgens de wet mag weet hij niet maar schrijft hij

Het is mijn camera en het zijn mijn beelden, ze zijn gemaakt vanuit mijn winkel en niet vanaf een openbare plaats, verder staan er behalve van de dader geen herkenbare personen op dus ik loop gewoon het risico. Helaas waren ook reizigers op het station dus ik hoop dat ze zich willen melden en een getuigenverklaring kunnen geven.

Eerder schreven wij deze stukken over het station:

Vernielingen Station Krommenie-Assendelft 
Horrorstation Krommenie-Assendelft
Kiosk station Krommenie0Assendelft weer doelwit 

UPDATE: Vermoedelijk zijn de daders herkend. Martin schrijft op Facebook: 

“Inmiddels heb ik namen doorgekregen van de vermoedelijke dader(s) welke ook al doorgegeven zijn aan de politie. M.a.w. er is een hele goede kans dat in ieder geval deze daad van vandalisme opgelost kan worden.
Toch wil ik een ieder verzoeken die iets gezien heeft om aangifte bij de politie te doen of mij in een PM zijn verklaring te sturen, ik ben graag bereid deze ook anoniem door te geven.

Door jullie enorme hoeveelheid respons is inmiddels ook media aandacht vanavond een uitzending op RTV NH vanaf 17:00 uur.
en ook een radio interview.
http://www.rtvnh.nl/gemist/radio 10:46u

Zodra er meer bekend zal ik dit zeker met jullie delen.

Nogmaals heel hartelijk dank, Martin”

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Dwarsligger

  Niet zo politiek correct doen! Ik bedoel dat balkje. RTVNH publiceert gewoon zonder balkje. Waarom moet De Orkaan van de linkse kerk (‘roomser dan de paus’) zijn en met balkje publiceren?
  Vernielen en stelen is op internet delen! Uiteindelijk betalen we allemaal mee met onze verzekeringspremies en belastingcenten.

  • Merel Kan

   RTVNH publiceert zonder balkje om 16:12 uur, dit was ruim nadat Martin (om 13:06 uur) heeft laten weten dat de dader herkend is. RTVNH’s actie dient dus geen enkel ander nut dan de jongen aan de schandpaal te nagelen.
   Liever politiek correct dan goedkoop effectbejag, meneer Dwarsligger.
   Dit neemt niet weg dat we begrip hebben voor de actie van Martin. Niet voor niets schreven we al een aantal keer over de bijna onmogelijke situatie waarin hij zijn zaak moet runnen.

 • Dwarsligger

  Liever een digitale schandpaal dan criminaliteit! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De softe behandeling van criminelen heeft de afgelopen 40 jaar niet geholpen.

  • Merel Kan

   De actie van RTVNH om de beelden alsnog zonder balk -en zonder andere functie dan de jongen te beschadigen voor de rest van zijn leven- schaar je dus onder ‘harde heelmeester’. En dat is positief? De burger als rechter en de media als uitvoerder.
   Hmm… dat opent perspectieven voor De Orkaan…

 • bertus

  Beste Merel, geef mij eens één goede reden waarom iemand die met voorbedachten rade een ruit ingooit recht heeft op privacy? Voor de rest van zijn leven beschadigd? Joh, volgend jaar zijn we hem allemaal weer vergeten. Bovendien ik weet nog steeds niet wie het is, sterker nog het boeit mij niet eens wie het is, ik hoop alleen dat meneer de ballen heeft om zich te melden bij Martin en de schade aan de ruit direct aan hem overmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *