Martin Kreekel blijft hopen op handhaving en cameratoezicht

Martin Kreekel van ‘Martin’s Broodjes en Boontjes’ op het station Krommenie Assendelft is optimist. Vaak tegen beter weten in.

In februari 2015: vandalisme. Juni 2015: vernielingen. Juli 2015: inbraak. Oktober 2015: geweld… Begin dit jaar vroeg hij na het zoveelste geweldincident om cameratoezicht. En heel misschien gaat dat er ook komen…

De petitie voor cameratoezicht werd door ruim 600 mensen ondertekend, Martin bood de petitie begin juli aan burgemeester Hamming (foto) aan:

“Vanochtend de petitie voor cameratoezicht mogen aanbieden aan burgemeester Hamming. Ik ben iedereen heel dankbaar, vanochtend 620 mensen die getekend hebben. Vanuit de raad was de heer Harrie vd Laan van het POV aanwezig.”

Na 4 maanden (begin november) was Martin wat minder blij volgens zijn open brief op Facebook:

Geachte heer Hamming,
Het is inmiddels vier maanden geleden dat ik bij u een petitie aan mocht bieden m.b.t. cameratoezicht op de stations aan de Zaanlijn en in het bijzonder voor station Krommenie-Assendelft.

Hetgeen mij wel toegezegd werd was dat ik vanuit de afdeling handhaving een betere terugkoppeling zou krijgen over het geïntensiveerde toezicht op het station en omgeving, vanuit de heer Groenendaal of zijn medewerkers. Dat er vanuit de gemeente iemand op het station en mijn winkel zou komen kijken of er iets aan extra veiligheid gedaan zou kunnen worden. Dat de wijkmanager ingeschakeld zou worden. Dat er vanuit de gemeente beter gecommuniceerd zou worden. Dat de heer van der Laan de petitie in zou brengen in de gemeenteraad. (…)

Wat ik niet begrijp is dat blijkbaar niemand het noodzakelijk vindt om even te communiceren, al is het maar om te zeggen dat er geen draagvlak is, geen geld is, het geen prioriteit heeft of gewoon dat ik niet moet zeuren.

Blijkbaar kunnen er in Krommenie sterretjes uitgedeeld worden omdat het zo lekker veilig is ….. een “stationsster” zal er echter wel niet komen, is mijn vermoeden.

De brief had succes, er kwam beweging in de gemeente…

Sinds het vorige bericht heeft de teamleider van de afdeling Handhaving contact opgenomen en worden er zichtbaar meer patrouilles uitgevoerd en heb ik regelmatiger ruggespraak. Tevens zegde deze toe te werken aan een convenant voor veiligheid op de stations tussen gemeente, politie, handhaving, NS en Pro-Rail waarin ook cameratoezicht wordt meegenomen. (dat wordt wel iets van de lange adem)

Gemeenteraadsleden van @POV, @DZ en @PvdA zijn langsgeweest om zich te laten informeren en hebben toegezegd schriftelijke vragen aan de burgemeester te stellen voor de stand van zaken.

We zijn er nog niet maar ik heb goede hoop dat we nu stappen kunnen gaan maken.

We wachten af en houden het (ook zonder cameratoezicht) in de gaten…

UPDATE:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *