Cameratoezicht terug op station Krommenie Assendelft?

Martin Kreekel is geen ondernemer volgens het boekje, maar wel een man m/v waarvan onze gemeenschap er best meer van mag hebben.

Martin zal vanochtend om 11:30 uur een petitie om cameratoezicht terug te krijgen op stations en fietsenstallingen op de Zaanlijn, aanbieden aan burgemeester Hamming.

Al sinds de opening op 14 december 2008 hebben ProRail en de Zaanse politie de handen vol aan de winderige plek, die wij in 2015 betitelden als Horrorstation Krommenie-Assendelft.

Er werd vernield en gestolen. Er waren ongelukken en geweldsuitbarstingen. En, al werd het minder sinds Martin Kreekel er in 2015 zijn stationskiosk Martin’s Broodjes en Boontjes opende, het bleef een plek waar dingen gebeuren.

Martin biedt een luisterend oor, lucht aan wie dat nodig heeft en hij houdt een oogje in het zeil als hij er is. Gelukkig voor hem is hij er niet altijd, maar als hij weg is zijn er geen ogen meer. Zijn eigen camera mag alleen gericht zijn op zijn eigen zaak, maar die schiet te kort.

Daarom startte hij een petitie om cameratoezicht terug te krijgen. De beelden daarvan worden binnen 14 dagen overschreven en zijn alleen opvraagbaar door politie en justitie.

Meer dan 600 mensen hebben de petitie ondertekend.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *