Afgelopen zaterdagavond speelde Groen Geel de eerste returnthuiswedstrijd in dit korfballeagueseizoen. Vorige week verloren zij van DOS’46 uit Nijeveen. Zaterdag mochten ze dus in de herkansing tegen LDODK uit Gorredijk.

Femke Faver zorgde voor de openingstreffer voor de bezoekers. Niet lang daarna verzorgde Romy Knuppe de 1 – 1. Tot 3 – 3 ging het gelijk op, waarna de Friezen een voorsprong van 3 – 6 namen. Onder andere Terrenc Griemink (vorig seizoen nog Groen Geel), was trefzeker in deze periode. Bij 3 – 7 nam Groen Geel de time-out, waarin werd aangegeven dat de kansen zouden blijven komen, als men maar rustig bleef. Groen Geel ging beter zoeken naar de kansen en werden wat rustiger in hun schoten. LDODK nam nog een verdere voorsprong, pas bij 9 – 12 kwam Groen Geel weer een beetje dichterbij. Het duurde echter niet lang, want LDODK liep verder uit. Over en weer werd nog gescoord en bij 10 – 18 werd er gefloten voor de rust.

Direct na rust was Britt Kwantes trefzeker voor de Wormernezen. Echter staat LDODK niet voor niets op plek 1 in de korfballeague momenteel, want zij liepen steeds verder weg. Via 11 – 19 liepen de bezoekers uit naar een 14 – 22 voorsprong. Echter werd Groen Geel in de tweede helft ook wat wakkerder en werden ze beter en volwassener in hun spel. Via 19 – 26, werd her uiteindelijk toch nog 23 – 29. Omdat directe concurrent HKC uit Hardinxveld-Giessendam won van DOS’46, is het gat met plek 8 momenteel 4 punten.

Coach Chris Beuk:

‘Het hoefde niet vandaag en dat zag je ook wel. De heren hadden het zwaar in de korfzone, met name rondom de rebound. Dan helpt het niet mee dat de scheidsrechters veel toelaten. De tweede helft hadden wij echter het betere van het spel. In de rust hebben we onze tactiek aangepast en dat wierp zijn vruchten af. We kregen meer controle. Wat ook mooi is, is dat alle dames aan onze kant vandaag gescoord hebben. Als we volgende week tegen Blauw Wit Amsterdam de hele wedstrijd zo spelen als we vandaag de tweede helft gespeeld hebben, maken we een kans. Als we het onszelf makkelijk willen maken, moeten we winnen van HKC en KCC. De punten tegen Blauw Wit zouden mooie bonuspunten zijn.’

Volgende week zondag 10 februari speelt Groen Geel dus uit in Amsterdam bij Blauw Wit. Aanvang is om 15:30 uur.

Door: Dennis Dallinga