Groote toeloop van vreemdelingen! (Oud nieuws)

De stroom toeristen die Amsterdam in het kader van spreiding naar ons toeduwt, zorgt ervoor dat hotels als paddenstoelen de grond uitschieten aan de Zaan.

Voor wie denkt dat dit iets is van de laatste jaren, hebben wij nieuws.

Ook 100 jaar geleden vertegenwoordigde Zaandam het overloopputje van onze hoofdstad. In De Tijd (Godsdienstig-staatkundig dagblad), vonden we een artikel van 100 jaar geleden. Wij plaatsen het 1:1

 ZAANDAM, 9 juni. De groote toeloop van vreemdelingen op de beide Pinsterdagen te Amsterdam, vermoedelijk mede door den Internationalen voetbalwedstrijd, had ten gevolge, dat de hotels ruimte te kort kwamen, om allen een onderdak te verschaffen.

Gevolg was dat Zaandam, en waarschijnlijk ook wel andere plaatsen In de omgeving, op den avond van den eersten Pinksterdag belegerd werd door vreemdelingen, die te vergeefs in Amsterdam getracht hadden logies te vinden.

Maar ook in Zaandam slaagde maar ten deel hier in, want ook daar waren spoedig alle hotels en café’s met slaapgelegenheden bezet. Verschillenden waren nog zoo gelukkig bij particulieren een plaatsje te vinden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *