De ‘soap’ rond de plannen voor Dam 34 (het voormalige pand van o.a. Dam Advocaten en huisarts dokter Bax) heeft een nieuwe aflevering gekregen. Na plannen voor een hotel, geen hotel en misschien toch een hotel nu bouwplannen voor het perceel achter het pand (dat ooit voor € 1,35 miljoen in de verkoop ging).

Zaanstad heeft een ‘Aanvraag omgevingsvergunning’ binnengekregen voor “het bouwen van 8 appartementen op het achter perceel van Dam 34.”

In november 2022 verleende Zaanstad een omgevingsvergunning voor “het verbouwen van een kantoorgebouw tot 1 ster hotel (monument) op de locatie Dam 34, 1506 BE Zaandam.” Het pand is te vinden tussen de Pizzabakkers (nr. 36) en Club Eve (nr. 32).

Tegen de aanvraag kan nog geen bezwaar gemaakt worden. Dat is pas mogelijk als op de aanvraag is besloten.

Hieronder korte voorgeschiedenis aan de hand van eerdere berichten op De Orkaan. We beschreven het monumentale pand en haar vroegere bewoners in de Geveltoerist, de hotel-plannen in 2019, gingen binnenkijken (met video), schreven dat de plannen toch niet doorgingen (2020) en hoe het pand in de uitverkoop ging (voor € 1,35 miljoen) en uiteindelijk toch een hotel mocht worden.

Beging dit jaar maakten we onderstaande foto van de voorzijde.

Door Piet Bakker / Merel Kan. Bron: aanvraag omgevingsvergunning, eerder nieuws op De Orkaan. Foto voorzijde van De Orkaan, foto achterkant Google Streetview.