Achter het pand Dam 34, aan de Zilverpadsteeg in Zaandam, zijn acht appartementen gepland met oppervlaktes die variëren tussen 48 en 59 m2. Bij Zaanstad is de ‘aanvraag omgevingsvergunning’ binnengekomen waarin de plannen uiteen worden gezet.

Dam 34 is het voormalige pand van o.a. Dam Advocaten en dokter Bax. Voor dat monumentale pand zelf is in november 2022 een omgevingsvergunning verleend voor de verbouwing tot een hotel.

De omgevingsvergunning is aangevraagd door EN Vastgoed Advies uit Wormerveer in opdracht van belegger Langcas BV uit Castricum. Tegen de aanvraag kan nog geen bezwaar gemaakt worden. Dat is pas mogelijk als op de aanvraag is besloten.

Hieronder korte voorgeschiedenis aan de hand van eerdere berichten op De Orkaan. We beschreven het monumentale pand en haar vroegere bewoners in de Geveltoerist, de hotel-plannen in 2019, gingen binnenkijken (met video), schreven dat de plannen toch niet doorgingen (2020) en hoe het pand in de uitverkoop ging (voor € 1,35 miljoen) en uiteindelijk toch een hotel mocht worden.

Vooraanzicht
Van boven
Beoogde bouwplek (Google Streetview)

Door Piet Bakker / Merel Kan. Bron: aanvraag omgevingsvergunning en bouwaanvraag, eerder nieuws op De Orkaan. Afbeeldingen uit bouwaanvraag, foto achterkant Google Streetview.