Haal de vloer van De Vang in huis

Een stukje sporthal in huis? Eten op de middenstip? Zitten op de basketbalbank? Kan dat binnenkort. De vloer van sporthal De Vang, inclusief basket- volley- en handballijnen, wordt omgetoverd tot strakke designmeubels.

Het idee ‘de Zaanse Sportbank’ is van Steven de Cleen, eigenaar van design bureau PROUDdesign. Hij speelde basketbalvereniging BV Zaandam en the Windmills vaak in de Vang.

Maandag 15 juni gaat officieel de zaag in de vloer van de Vang. Wethouder Jeroen Olthof zal de eerste zager zijn. Elk deel van de vloer wordt een uniek meubelstuk dat is te herleiden naar een plek in de oude sporthal.

Tafels, banken en krukjes
Behalve Steven de Cleen maken ook Rogier Bentvelzen (Bentvelzen & Jacobs, demontage), Iwan de Koker (Kreatief Pakhuis, meubelmaker), Piet Scholtens (PS Shipping Tools) en Martijn Visser (Staalmaker, frames) deel uit van de Zaanse Sportbank.

Er komen tafels, banken en krukjes in verschillende maten; en eenmalige objecten als een sportlocker en een sport-tv-meubel. De verkoop begint in september 2015.

De website www.zaansesportbank.nl en een Facebook-pagina zijn inmiddels online. (Zaanstreekvandaag.nu)

Op de site van het Gemeentearchief vonden we een foto van een (houten?) maquette van De Vang uit ± 1967 toen begonnen werd met de bouw van de hal.

devang maquette

En zo wordt het dus:

 

sportbank

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Irene Reek

    Wat een ontzettend leuk plan om dit te doen met de oude vloer! Heb zelf ook heel wat volleybalwedstrijden gespeeld op die vloer!
    Succes met het maken en verkopen van de meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *