Het zat er al een tijdje aan te komen maar zondagmiddag kon de kurk dan toch echt van de fles. Voor honderden familieleden, vrienden en andere supporters werden de heren van HV Zaanstreek kampioen in de hoofdklasse handbal. Met, geheel volgens het beeld van dit seizoen, een makkelijke overwinning waar de ploeg van trainster Cindy Croese genoeg had aan een gelijkspel.

In topsporthal de Koog werd het 34-18 tegen de Blinkert. De stap hoger naar de 2e divisie is dus meer dan terecht. (Na de video tikken we verder):

Opluchting:

Nog heel even leek het spannend te worden toen de bezoekers uit Haarlem sterk uit de startblokken kwamen en enkele malen de leiding namen op het scorebord. Tot het moment dat het 4-6 stond. Toen werden de Zaankanters wakker en draaide de wedstrijd om. Met prachtig snelle aanvallen en doelpunten werd het startsein gegeven voor een mooi feest. Bij rust stond het 15-9.

Krap jasje:

Het jasje van de hoofdklasse was voor deze ploeg dit seizoen als een jasje dat te krap zat. Er werd zeer regelmatig gewonnen met grote cijfers. Daarin was de kampioenswedstrijd geen uitzondering. Routenier Robin van den Boog kijkt daarom ook uit naar de betere tegenstanders in de 2e klasse.

“Die wedstrijden zijn leuker. Dat merkte je dit jaar ook tegen de betere ploegen en in de bekerwedstrijden. Dat zijn de mooie wedstrijden en daar krijgen we er volgend jaar veel meer van. Dat motiveert ook veel meer. Als we de trainingsintensiteit verhogen en een goede volle bank hebben om door te wisselen kunnen we ook meekomen in de 2e divisie. We zijn niet kansloos.”

De hele interviews met Robin van den Boog en voorzitter Ronald van Lienen zijn te zien in de video die verslaggever Edwin Kleiss maakte.

Landelijk spelen:

Vanaf de 2e divisie worden wedstrijden landelijk gespeeld. Daarin is het land opgeknipt in regio’s noord en zuid. Het is even de vraag waar Zaanstreek wordt ingedeeld. Als dat regio zuid is kunnen er ook zomaar tegenstanders uit Limburg op het programma staan. Dan worden de reistijden aanzienlijk langer.

Vooralsnog houdt de selectie zich nog niet bezig met wat er na de zomer allemaal te wachten staat. Eerst is het tijd voor feest, flesjes Flügel en een gezamenlijk diner. Volgende week staat er dan nog een laatste uitwedstrijd op het programma om het seizoen mee af te sluiten.