Hans Bosma overleden

Zaterdag 15 oktober overleed in het AMC in Amsterdam onverwacht Hans Bosma uit Wormer op 60-jarige leeftijd.

Bosma was niet alleen een imposante verschijning maar ook een man die bij veel maatschappelijke initiatieven betrokken was, met name via communicatie in het sociaal domein. Volgens eigen zeggen was hij vooral een “aanstichter” en een “verhalenverteller”.

Hans was een man om wie je niet makkelijk heen kon als hij wat van plan was, hij beschikte over een aanstekelijk enthousiasme waardoor hij menigeen in beweging wist te brengen. Zijn overlijden laat een grote leegte achter in zijn gezin: Bosma was getrouwd en was vader van twee dochters.

EĆ©n van zijn laatste klussen in de Zaanstreek was het voorzitterschap van het Dienstencentrum Wormerland. Daarnaast was hij onder meer betrokken bij Architectuurplatform Babel, Babel Salon en Platform Aan de Zaan.

Bosma was verantwoordelijk voor de communicatie bij het sociaal domein in Hoorn. Daarvoor was hij actief als persvoorlichter en media- en bestuursadviseur bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en werkte bij woningbouwcorporatie Parteon, de gemeente Amsterdam, bij Stadstoezicht en de Amsterdamse haven. Bij het GVB was hij hoofd communicatie.

Bosma kwam oorspronkelijk uit de journalistiek, hij werkte bij PCM Uitgevers, RTV Noordholland, Het Parool, De Telegraaf, de Zaanlander en Dagblad Zaanstreek. Ook voor De Orkaan schreef hij enkele artikelen.

Hans wordt zaterdag 22 oktober gecremeerd in Westerveld in Driehuis.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *