Hans Kuyper over ‘het Zaanse kinderboekenlandschap’

Dit persbericht van Zaans Erfgoed werd van de prullenbak gered vanwege het prachtige affiche dat erbij stond (en natuurlijk vanwege de interessante inhoud en aansprekende spreker).

Het affiche deed ons wel ergens aan denken… het bleek gebaseerd te zijn op de omslag van ‘Jongens uit ’t Zaantje’ van D. J. Douwes (tekening: Jan Lutz) waar Martin Rep eerder een verhaal op De Orkaan over schreef.

Het persbericht, 1:1


Lezing Hans Kuyper in raadzaal

In het kader van de Kinderboekenweek (van 3 tot en met 14 oktober) organiseert het Gemeentearchief Zaanstad een tentoonstelling over Zaanse jeugdboeken.

De vitrines in de hal van het stadhuis worden ingericht als een doorsnee van het Zaanse landschap van water, veen, kleine huisjes en industrie.

Tegen die achtergrond zal een keur aan bijzondere boeken – oud en minder oud – een plaatsje vinden.

De officiële opening is op vrijdag 5 oktober.

Als onderdeel van deze opening zal de Zaanse kinderboekenschrijver Hans Kuyper op vrijdagmiddag 5 oktober om 15.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis van Zaanstad een lezing houden. Onder de titel Vrienden op het veen – het Zaanse kinderboekenlandschap spreekt hij over de bijzondere band tussen landschap en jeugdliteratuur. Want de Zaanstreek – met zijn mengeling van water en hout, heden en verleden, gevaar en geborgenheid – was (en is?) immers het gedroomde kinderparadijs.

Wilt u deze lezing bijwonen? Dan dient u zich via dit formulier op te geven, aangezien de raadzaal een beperkte capaciteit heeft. Deelname gaat op volgorde van binnenkomst, en is gratis.

Boven het affiche, onder het origineel.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *