Harold Halewijn lijsttrekker GroenLinks Wormerland (en veel vrouwen op de lijst)

In Wormerland wordt Harold Halewijn lijsttrekker bij GroenLinks. Daarmee zijn zes lijsttrekkers bekend. Het wachten is nog op de PvdA.

De kandidatenlijst voor de gemeenteraads­verkiezingen van GroenLinks bestaat volgens de partij voor 50% uit vrouwen (wij rekenden het na en kwamen tot 48%).

Bij de POV voert Jan Boer de lijst aan. Rob Berkhout is lijsttrekker bij de VVD. Het CDA heeft wethouder Jeroen Schalkwijk als nr 1 op de lijst. Oppositiepartij VLW (4 zetels) gaat de verkiezingen in met Ronald Hendriks als kopman. D66 doet in 2018 weer mee, de partij zat niet in de raad in de afgelopen 12 jaar. Lijsttrekker is Hans Kramer.

In Wormer doet de SP (nu 2 zetels) niet mee met de verkiezingen, de afdeling Wormerland is een van de afdelingen die op last van het hoofdbestuur niet meer mag deelnemen. In de meeste gevallen werd geoordeeld dat de afdeling te weinig actief was in de afgelopen jaren.

POV

De POV doet voor het eerst mee met de verkiezingen. Kandidaten zijn voorzitter Jan Boer, Carmen Ton-Betjes en secretaris Maarten Haalboom (allen uit Oost-Knollendam).

GroenLinks

Elly Fens, nu wethouder voor GroenLinks in Wormerland, staat op de tweede plaats. Raadslid Remco Doorn is nr 3. Karen Schoonheim en Frans Stoop zijn nieuw, Bente Ferwerda is met 17 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Frans Koelemeijer, raadslid met vele jaren ervaring, is lijstduwer voor GroenLinks.

 1. Harold Halewijn
 2. Elly Fens
 3. Remco Doorn
 4. Karen Schoonheim-Bakker
 5. Frans Stoop
 6. Bente Ferwerda
 7. Hans Mandjes
 8. Liesbeth Bijmoer
 9. Jan Stevens
 10. Monique Nooij
 11. Ron Miedema
 12. Joke van der Stok
 13. Klaas Waal
 14. Gre Waal-Daenen
 15. Sorrel Jansen
 16. Nico Koelemeijer
 17. Anneke Wams
 18. Frank Bakkum
 19. Mieke Wielinga-Beeks
 20. Peter Roos
 21. Frans Koelemeijer

VVD

De groslijst van de VVD, de partij heeft nu 4 zetels in de raad.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Dwarsligger

  Het grootste nieuws voor Wormerland vind ik dat Hans Mandjes van de SP naar GroenLinks is overgelopen! (De SP die van het landelijke Politbureau niet in Wormerland mocht meedoen.)

 • Bert Schaap

  Grappig is dat, het pluche zal wel jeuken dan, althans de eventuele afwezigheid ervan bij deze Mandjes. Sommigen hebben principe’s als een natte oude krant. Bij partijen als Groen-Links valt mij vaak op dat de overbevolking en immigratie, op de achtergrond worden gehouden, terwijl dit toch een aanslag op de leefomgeving en milieu, van de bovenste plank is.
  Dat er in de toekomst enorme hoeveelheden groen en natuur bebouwd gaan worden om de bevolking te huisvesten, staat buiten kijf. Waarschijnlijk wordt iedereen gehuisvest in de bekende luchtkastelen van voornoemde partijen. Ook moest ik in de buitenlandse media lezen, dat er een enorme nieuwe woonwijk gebouwd gaat worden tussen A’dam en Velzen. Ook zo op de achtergrond gehouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *