Harrie van der Laan (POV) niet vervolgd wegens valse aangifte

Harrie van der Laan, de kersverse voorzitter van de Partij voor Ouderen en Veiligheid kan gerust ademhalen. De aanklacht wegens het doen van een valse aangifte tegen blogger Erik Schaap (links) wegens belediging zal zeer waarschijnlijk niet tot vervolging leiden.

Tegen Schaap werd door Van der Laan aangifte gedaan wegens belediging, maar snel bleek dat deze aanklacht op niets gebaseerd was. De aanklacht werd dan ook geseponeerd.

harrie vd laanMaar Schaap was ervan overtuigd dat Van der Laan (rechts) met vervalste gegevens naar de politie was gestapt. Daarop wilde hij aangifte doen tegen Van der Laan.

Waar de politie alle tijd en moeite nam om de beschuldiging van het POV-partijlid op te nemen (en Schaap op te roepen voor verhoor), was men aanzienlijk minder behulpzaam bij de aanklacht tegen Van der Laan.

Schaap werd van het kastje naar de muur gestuurd, brieven raakten zoek, adressen werden verwisseld, aanklachten die nog niet eens gedaan waren geseponeerd.

“Kafka aan de Zaan” verzucht Schaap die het er verder maar bij laat zitten. Het hele relaas is op zijn blog te lezen.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Dwarsligger

    Als Schaap een echte vent is, dan laat hij het er niet bij zitten. Het gegeven dat Schaap ‘het er verder maar bij laat zitten’ zet mij erg aan het twijfelen of zijn lezing wel klopt en of hij wel betrouwbaar is. Daarom heb ik zijn blog maar niet gelezen.

  • Diederik

    Toch blijft het wonderlijk dat het Erik administratief ineens zo tegenzit.
    Ik krijg daar toch vreemd gedachten bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *