Help! Wat betekent dit verkeersbord?

Goed, die anderhalvemeter-aanwijzing aan de bovenkant van het bord begrijpen we inmiddels wel. Maar de onderste helft is minder duidelijk. Wat betekent het verkeersbord dat in Het Twiske te vinden is?

Het eerlijke antwoord is: we weten het niet. De meerderheid van de redactie meende dat het om een afbeelding van de Backstreet Boys gaat, maar de hoofdredacteur zei dat dat niet logisch was omdat hij dacht dat die niet meer leven en dat, als ze er nog wel zijn, ze niet snel naar Oostzaan zouden komen.

Floris van Noorden

Goed, wat betekent het dan wel?

We zien een kruis in een rood rondje. Met daarnaast een geel genderneutraal kaal poppetje met een horizontale streek op de borst, een blauw genderneutraal kaal poppetje met een bolletjestrui, een rood/bruin genderneutraal kaal poppetje met een groene ketting, een grijs genderneutraal kaal poppetje met een rits en een hup Holland hup genderneutraal kaal poppetje…

Met grote dank aan Floris van Noorden die de vraag stelde.

Deel dit artikel:

18 reacties op Help! Wat betekent dit verkeersbord?

 1. Bert Versteeg schreef:

  Volgens mij betekend het “groepsvorming verboden” maar ik vraag me af of dit bord rechtsgeldig is.

 2. De Teletubbies zijn met vier en de Village People met zes. Ik denk dus dat Jan v/d Broek gelijk heeft, met de Power Rangers. Hoewel “geen M&M’s aan de vissen voeren” natuurlijk óók nog zou kunnen.

 3. Kees Huyser schreef:

  Zijn dat geen Tour de France shirtjes? Dan zou het dus verboden zijn voor wielerwedstrijden.
  (Disclaimer: ik heb geen verstand van wielrennen)

 4. FJ van Noorden schreef:

  Bordje is niet meer actueel, nu Oranje er al uit ligt.

 5. J.H. van Zaane schreef:

  Ik doorzie de bedoeling van dit bord. Maar het lijkt me zo vreselijk politiek in-correct dat ik het zelfs met disclaimer niet durf op te schrijven.

 6. Marcel van Kampenhout schreef:

  De poppetjes stellen Polen, Rusland, Turkije, Schotland en Nederland voor, de eerste uitgeschakelden van het EK. Momenteel komen er dagelijks poppetjes bij.

 7. Didier Hennequin schreef:

  “Geen Olympische Spelen naar Oostzaan”? Of heeft het iets met de Troetelbeertjes te maken?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.