Het gaat door: McDonald’s Centrum opent 12 september 

Vanaf volgende week start de verbouwing van het pand aan het Ankersmidplein 141 in Zaandam. En na 12 weken arbeid zal er een etablissement met een grote gele ‘M’ staan. McDonald’s Centrum opent op 12 september.

McDonald’s heeft omwonenden en winkeliers officieel geinformeerd over haar komst naar het centrum van Zaandam. 

Het pand aan de Hermitage onder woongebouw Romanov wordt verbouwd door aannemer CNSTRCT uit ’s-Hertogenbosch.

Het pand staat al sinds de oplevering leeg en zou jaarlijks € 400.000 huur moeten opbrengen. Het gaat om een oppervlakte van 860m2 op de begane grond (de 750m2 op de verdieping naast Bagels & Beans is nog vrij). 

Vroeger zat bijna op die plek, een McDonald’s in winkelcentrum het Trefpunt. In de jaren negentig zat er kort een filiaal op de Gedempte Gracht. Zaandam heeft momenteel twee vestigingen: die aan de Stormhoek en die bij het ziekenhuis naast de rotonde. 

In juli 2021 had De Orkaan de scoop: Na jaren weer een McDonalds in het centrum van Zaandam

In 2017 schreef Sander Wegereef een verhaal over de allereerste McDonalds van Europa: die van de Vermiljoenweg. 


Advertentie

Deel dit artikel:

27 reacties

 • Jacob Cabida

  Wat een slecht idee! Er is nu al ’s avonds laat overlast op het stadhuis/Stationsplein. Dat zal zich dan waarschijnlijk verspreiden en verergeren richting het Ankersmid plein! Bovendien is het centrum van Zaandam vergeven van de snackbars en friettenten en Döner kebab, en dan komt er nu nog ééntje bij! Onbegrijpelijk! Ik dacht dat het een proriteit was om de jeugd gezonder te leren eten? Door de schoolkantines andere/gezondere producten te laten aanbieden aan de scholieren. Volgens mij is de gemeente daar ook mee bezig om dat te stimuleren. Dus wat een dom plan is dit!!

 • Peter de Vries

  Wat een ramp, in deze tijd van te dikke mensen en kinderen. het gaat altijd om geeld niet om moraal. De overheid(wij) kunnen weer betalen voor begeleiding ,Obesitas. Blijf stemmen op Mark Rutte dan krijg je Marktwerking , we leren echt niks.

 • Wat leuk: nu ook weer en Mc Donalds in het centrum Is weer eens iets anders dan dure Carpaccio of broodje Donner.

 • Doris Bartels

  Jammer, voor de uitstraling van het centrum vind ik het een misser. Het gaat vooral om geld vrees ik. En het is moeilijk om nog winkels te vinden die willen investeren in een ‘echt’ winkelpand . Maar we kunnen hier heel hard roepen, uiteindelijk is veel leegstand ook veroorzaakt door het koopgedrag van onszelf, maar naar iemand anders wijzen is wel makkelijker natuurlijk 😬

 • Detlef Ofman Geboren Zaandammer

  Jammer Duur en Niet Gezond en ik vind het niet lekker, maar er zijn er genoeg die er met hun kinderen wat naar binnen gaan proppen en dan zelf een bescheiden Big Mac menu bestellen.

 • D. Eijer

  Het is triest dat de leegstand in het centrum van Zaandam zo opgelost moet worden. De kwaliteit van de winkels gaat hiermee fors verder achteruit. Ik vrees echter dat de neerwaartse spiraal al niet meer te stoppen is.

  • D de Jong

   Ik dacht dat we al bijna beneden waren op die spiraal. Zaandam is niks, wordt niets en gaat nooit wat worden.

   • Rik Romijn

    Inderdaad het Zaandam is een zinkend schip.

   • Jacob Cabida

    Nou, dat ben ik niet met je eens. Als ik oude foto’s bekijk van de Gedempte gracht, zie ik dat deze allure had. Mooie panden, alles goed verzorgd. Maar, op een gegeven moment is er verkeerd (gemeente) beleid ontstaan. Want zoiets moet je van bovenaf sturen. De gemeente zou NU bijvoorbeeld kunnen bepalen; Wij willen niet nog een fastfood bedrijf erbij!! Maar het zal vooral een geld kwestie zijn. De huur daar is 400.000 per jaar! Dus alleen grote franchise bedrijven kunnen dit betalen. Dan krijg je dit als resultaat. Erg jammer!

 • Adriaan van Tulpenbaard

  Inderdaad de McDonald’s op de Vermiljoenweg, naast Albert Heijn, de buurman werkte toen op het Shell Tankstation, en die gaven coupons uit voor gratis hamburgers bij McDonald’s, maar ik ben er niet dik van geworden!. Wat dom van Albert Heijn om zich uit McDonald’s terug te trekken, dit was de eerste McDonald’s in Europa.
  De neef van de Golden Earring heeft Pizza Hut naar Nederland gebracht. als ik het me nog niet goed herinneren kan was dat de neef van George Kooimans.

  • D. Janssen

   Wat een Zaans geneuzel!
   Zaandam krijgt wat het zich toe eigent en bij de inwoners past. Troepwinkels, leegstand en fastfood..niet meer en niet minder.

 • Loes Leurs

  Jammer dat er niet een keer een echt goed restaurant in Zaandam gaat vestigen

 • Ik had liever een Burger King gehad, maar dit is ook een goede keuze.

  En voor de azijnzeikers die dit graag willen tegenhouden/verbieden, bemoei je met je eigen zaken en ga alsjeblieft naar de Bio Herba of vergelijkbare zaken.

  Ik vind een hamburger, of Big Mac op z’n tijd heel lekker en ik wordt sch*t ziek van die zogenaamde wereld verbeteraars die het altijd maar beter denken te weten voor anderen en mij willen opleggen wat goed is of niet..

  • Jaap Meeuwsen

   :-))
   Bemoeien, bemoeien, bemoeien.
   Ik bepaal zelf wel wat goed voor me is….maar goed, over een jaar of 10 zal ook een big Mac wel zo’n 40 Euro kosten.

  • L.I. de Jong

   Ieder z’n meug. Als alle Mcdonalds fans nu ook nog het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken deponeren, vind ik het allemaal wel best. Maar naar het filiaal bij het ZMC kijkende, is dit nog wel een aandachtspuntje. Op straat gooien is makkelijker. Maar wie weet, ik geef het een kans. Klagen doen we al genoeg met z’n allen.

 • Heerlijk, nog meer Bende op straat en in de Gracht. Ook dat heel veel mensen in Nederland veel overgewicht hebben door ongezond en te vet eten met deze Troep, waarbij het ook te zout en teveel suikers bevat. Dus dit is een Ongezonde besluit van de gemeente, vooral dat er genoeg eetgelegenheden zijn in de buurt. Maar ieder z’n eigen besluit en keus om deze Troep te eten. Ik had liever MINISO gezien op deze plek

 • René Kruithof

  Ik eet er ook niet graag, maar toch is het wel een aanwinst voor het centrum, al had ik er liever Burger King of KFC gezien, voor wat concurrentie. Toch, McDonald’s trekt mensen en gezinnen en een aantal van de mensen en gezinnen die toch al in het centrum waren blijven langer plakken.

 • Het centrum van Zaandam ging op de schop om verloedering tegen te gaan en plan Inverdan deed zijn intrede. Jarenlang werd er ,, te veel,, geïnvesteerd om Zaandam centrum zijn eigen gezicht te geven.Wat ontbrak er nog, juist, een Mc Donalds.
  Als dit de middenstand van Zaandam centrum uit het slop moet trekken wens ik ze succes. Maar misschien had men jaren geleden moeten bedenken
  wat er toe doet in Zaanstad Centrum dan had je nu geen reddingsplannen nodig.

 • Fred Blijestein

  Ieder pond gast door de mond. Hou toch eens op met die preken vol betutteling. Niemand is verplicht om junkfood te eten. Het is eigen verantwoordelijkheid. En als je een liefhebber van Macdonald bent dan ga je daar eten en trek je je hopelijk niets aan van al die vertrutters

 • Mensen maak je niet zo druk je mag er eten niemand dwingt je en als je er geen zin in hebt loop je lekker door en geeft dan je geld uit in een winkel of wat je dan wel een goed restaurant mag noemen. En stop met zeiken over de winkels want dat is door het online shoppen door jullie ja jullie de consumenten zelf de nek ingedraaid. Dus geef je geld vooral uit aan lokale ondernemers en zorg dan er zelf eens voor dat het winkelbestand in Zaandam beter wordt.

 • Pieter de Vente

  Het is nu een donkere niksplek dus meer mensen daar is prima. Zorgt ook voor meer veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *