Hotel Zaandijk wil na heropening uitbreiden

Hotel Zaandijk staat nu nog in de steigers (en bovendien is het nog op last van de burgemeester gesloten), maar als de steigers weg zijn, wil het horeca-bedrijf fors uitbreiden.

De eigenaar heeft een vergunning aangevraagd om het hotel uit te breiden door middel van een aanbouw, de bestaande kap te verhogen, de gevel te wijzigingen, intern te verbouwen en de bestaande steiger te vergroten.

Volgende week loopt de sluitingstermijn af die burgemeester Hamming afkondigde nadat eind april een explosief bij het pand tot ontploffing was gebracht. Zaanstad heeft een veiligheidsplan van de eigenaar geëist. Voordat de gemeente het plan in de praktijk gecontroleerd heeft, kan Hotel Zaandijk niet open.

In de nacht van 24 april kwam een explosief tot ontploffing bij het restaurant. De burgemeester sloot het pand voor 4 weken. Ondanks dat er filmbeelden van de dader waren is er niemand aangehouden. Op 22 mei verlengde de burgemeester de sluiting met 3 maanden om de “veiligheid van de directe omgeving te waarborgen”.

De brandstichting werd onder meer in verband gebracht met een brandstichting op 22 januari van dit jaar. Aanvankelijk werd dat afgedaan als een keukenbrandje maar later bleek dat een brandbom de oorzaak was.

Op de vergunning is nog niet besloten zodat nog geen bezwaren kunnen worden aangetekend.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *