In plaats van Blokker wil Krommenie….

De komst van een coffeeshop in Krommenie was een 1 april-mopje van De Orkaan (dat ruim 3600 keer is gelezen), maar een speciaalzaak in koffie en thee kan op een warme ontvangst rekenen in het dorp.

Dat blijkt uit de reacties op een oproep van de Facebookpagina Alles In Krommenie om suggesties te doen voor de nieuwe bestemming van de voormalige Blokker-winkel.

De meer dan 110 reacties op de oproep zullen marketingtechnisch gezien niet representatief zijn, maar geven wel een aardig inkijkje in de Krommenieër als consumerende klant. Met zoveel betrokken consumenten moet het probleem van de leegstand in Krommenie snel kunnen worden opgelost.

De reacties maken ook duidelijk waarom Blokker de winkel heeft moeten sluiten. Krommenieërs zijn zuinige kopers. Zij hebben een uitgesproken voorkeur voor een winkels met een goedkoop aanbod: een grotere Action is vaak genoemd, evenals Lidl, de Big Bazaar, de Prijzenmepper, Tuunte en Jola (goedkope en leuke kleren), Primarkt, C&A, tante Pien, Wibra, goedkope schoenen (maar ook hippe schoenen) of leuke dameskleding vanaf maat 44 maar geen tutjurken of -broeken.

Karaokebar en dierenarts

De horeca behoort ook tot de favoriete bestemmingen: een lunchroom/tearoom bij voorkeur in combinatie met een echte banketbakker, een Starbucks, een Surinaams, en Thais restaurant, vis- en sushi-restaurant en een vegetarische lunchroom met als toevoeging: ook meenemen en een kleine kaart.

In het verlengde hiervan: Dille en Kamille, een winkel met natuurproducten, een karaokebar en een dierenarts.
Krommenieërs willen hun handen laten wapperen: een knutsel-, handwerk- (breien en naaien) en cadeauwinkel, liefst in combinatie met workshops en cursussen en een bordeel.

Eén Krommenieër ventileert zijn behoefte aan een Russische supermarkt of associeert de leegstaande winkel hiermee. De Optimist van Krommenie hoopt op de terugkeer van Blokker.

De meest innovatieve suggestie

Dit vinden wij de meest innovatieve suggestie:

‘Een grote, vernieuwende zaak waar ondernemers met elkaar een concept aangaan. Waar je een kopje koffie of een wijntje kunt drinken in een omgeving waar alles wat je ziet of waar je op zit kunt kopen. Zo verandert steeds de omgeving en krijg je zin om te weten wat er nu weer te koop is’.

Een mevrouw grijpt de oproep aan om haar zorgen te uiten over de vervallen schoenenwinkel op de Zuiderhoofdstraat: zij is bang de schoenen binnen op eigen kracht uit de etalage lopen.

Hieronder nog een keer de verdwijnende Blokker:

Door Jaap de Jong

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Peter Blokker

    een speciaalzaak in koffie en thee kan op een warme ontvangst rekenen in het dorp.
    maar dan voor studenten, kan mijn naam erboven blijven staan, kunnen ze daar mooi studeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *