Investering Tony’s Chocolonely goed nieuws voor De Vrede

De Belgische familie De Spoelberch, wil waarschijnlijk investeren in de Nederlandse chocoladeproducent Tony’s Chocolonely.

Zonder een investeerder zal de verhuizing naar pakhuis De Vrede in de Achtersluispolder en de komst van een groot chocoladepretpark daar niet mogelijk zijn.

Dat melden het Belgische financiële dagblad De Tijd en de Volkskrant. De familie en de directie van Tony’s Chocolonely willen de plannen niet bevestigen.

Via investeringsmaatschappij Verlinvest zou de familie De Spoelberch een minderheidsbelang in Tony’s Chocolonely willen nemen. De familie heeft nu een belang in de grootste brouwerijketen ter wereld: AB Inbev, hun merken zijn o.a. Budweiser, Dommelsch, Corana, Becks, Jupiler, Leffe, Stella Artois en Hertog Jan.

Henk Jan Beltman, de grootaandeelhouder van Tony’s Chocolonely zei eerder tegen De Orkaan dat de verhuizing en het nieuwe pretpark niet snel gerealiseerd zouden kunnen worden. Het koopcontract voor De Vrede is al wel ondertekend.

In november 2018 maakte de ‘slaafvrije’ chocoladeproducent bekend naar Zaandam willen verhuizen. De plannen voor een chocoladepretpark in de Hemwegcentrale waren waarmee van de baan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *