Tony’s Chocolonely’s chocoladefabriek: meer tijd nodig

Rond deze tijd zou duidelijk zijn of de komst van Tony’s Chocolonely naar Zaanstad definitief mogelijk is. Naar nu blijkt laat die beslissing langer op zich wachten. Tony-directeur Beltman laat weten:

‘Ik heb me erop verkeken hoe complex het allemaal is. Het is allemaal nieuw voor me en als ik alles van tevoren had geweten, dan was ik er misschien nooit aan begonnen.’

In november kondigde de gemeente aan dat Tony’s Chocolonely met het hoofdkantoor, de chocoladefabriek en een chocolade “experience” naar Zaanstad wil verhuizen. Om precies te zijn: naar Pakhuis de Vrede in de Achtersluispolder.

De plannen zijn niet gering, maar directeur Henk Jan Beltman denkt dan ook graag groot. Per jaar zou het chocoladepark een half miljoen bezoekers moeten trekken.

Het bedrijf met een omzet van 55 miljoen euro, zou flink aan de bomen moeten schudden om ergens nog 120 miljoen euro vandaan te halen, want dat zou de bouw van het paleis grofweg moeten gaan kosten. Dat geld is er nog niet maar, zo laat Henk Jan Beltman ons vanmiddag weten:

‘Dat gaat helemaal goed komen. Ik ben een zeer positieve ondernemer!’

Een beetje optimisme is niet weg, want vanaf het begin was duidelijk dat de plannen niet voldeden aan de eisen die de gemeente aan de plek stelt. Er zouden oplossingen en plannen komen op het gebied van milieuhinder, de aan- en afvoer van goederen en bezoekers, de beeldkwaliteit en de ruimtelijke inpassing in het gebied.

Volgens Beltman zit het helemaal goed met de milieueisen, de geuruitstoot en het transport. De angel zou in de beeldkwaliteit liggen:

‘We moeten ervoor zorgen dat de zichtlijnen naar het oude pand van De Vrede openblijven zodat het mooie pand goed uitkomt.’

Ook als de Achtersluispolder woongebied wordt zou de fabriek ruim binnen alle normen blijven stelt de positief ingestelde directeur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *