Joop Giesendanner ontvangt Gouden Greep Oostzaan

Tijdens de lintjesregen had burgemeester Rob Meerhof nul komma nul noppes te doen. Geen enkele Oostzaner kwam in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding.

Hij was dan ook extra blij, toen hij gisteren een -misschien wel nog mooier- kleinood op mocht spelden bij import-Oostzaner Joop Giesendanner van Oudheidkamer Oostzaan. Dat gebeurde in de Kunstgreep tijdens donateursbijeenkomst van de Oostzaanse Oudheidkamer.

De Gouden Greep is sinds 43 jaar de hoogste eer die je ten deel kan vallen binnen het kleine dorp. Hij wordt alleen uitgereikt aan helden die echt iets bijzonders hebben gepresteerd voor de gemeenschap.

Wij snappen best dat Giesendanner hem kreeg. Hij is de hoeder van het collectieve geheugen van Oostzaan, hij trekt het rijke archief de toekomst in en hij ontsluit de boel prettig leesbaar via de Facebookpagina waarop bijna elke dag wel iets gebeurt dat de moeite waard is.

Joop zelf leek, toen wij hem troffen na het plechtige moment- nog altijd verbaasd:

‘Ik was in de coulissen bezig en zag de burgemeester met zijn ketting binnenkomen. Hij begon een heel verhaal over de Oudheidkamer, maar pas toen mijn naam werd genoemd kreeg ik in de gaten dat het om mij ging.’

Het mooie moment zelf hebben we gemist, maar toen later de burgemeester een fles wijn na-leverde, mochten we dat fotograferen (foto linksboven met burgemeester Meerhof, Giesendanner en oud-burgemeester en de huidige voorzitter van De Oudheidkamer Paul Möhlmann).

Hieronder zit de vers geëerde burger van Oostzaan even wat indrukken te verwerken op ’t kerkplein.

Verslaggever Jack Woestenberg – van Dalen was er van het begin tot het eind bij. In de komende Kompas  (van Rodi) komt vast een zeker een wereldverslag.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *