Korfbalvereniging Groen-Geel uit Wormer bestaat 100 jaar. Daarvoor kreeg de club afgelopen zaterdag de Koninklijke Erepenning. Burgemeester Judith Michel overhandigde de zilveren penning en bijbehorende oorkonde aan voorzitter Rick de Wit.

De ongeveer 250 aanwezigen, dachten dat ze alleen kwamen voor een cabaretvoorstelling ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging. Maar, eerst beklom burgemeester Michel het podium om iedereen toe te spreken en de zilveren penning met de beeltenis van koning Willem-Alexander uit te reiken:

“Groen-Geel is een bijzondere vereniging die al een volledige eeuw lang inwoners met elkaar verbindt. Deze Koninklijke Erepenning, is dan ook de kroon op het werk voor de grote bijdrage die de vereniging levert aan de gemeenschap van Wormerland.”

Korfbalvereniging Groen-Geel heette bij de oprichting in 1923 nog W.K.V. (Wormer Korfbal Vereniging) en heeft door de jaren heen sportieve successen behaald op hoog speelniveau. Maar de vereniging heeft ook een sterke focus op breedtesport waarbij iedereen welkom is.

De korfbalvereniging Groen-Geel heeft ook ontelbare evenementen georganiseerd, variërend van jeugdtoernooien tot inzamelingsacties voor het goede doel. De vereniging opent haar complex voor lokale initiatieven en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het beschikbaar stellen van het gebouw als stemlokaal tijdens verkiezingen.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen een vereniging, stichting of instelling die minimaal 50 jaar bestaat kan een Koninklijke Erepenning krijgen.

Bron: persbericht Wormerland. Foto’s gemeente Wormerland, fotograaf: Pascal Fielmich.