Kort geding tegen Zaanse Sint-intocht

Op dinsdag 13 november dient voor rechtbank in Haarlem een een kort geding dat is aangespannen tegen o.a. de NTR en burgemeester Hamming van Zaanstad.

Het geding is aangespannen tegen de ‘racistische nationale intocht’ door de Stichting Majority Perspective.

Naast de NTR en burgemeester Hamming moeten ook het Commissariaat van de Media (moet ‘voor’ zijn); de Staat der Nederlanden, Stichting NICAM (Kijkwijzer) en Vinke Vision B.V. zich “verantwoorden voor hun bijdrage aan het organiseren, uitzenden, financieren en/of niet tegenhouden van racisme.” (Vinke is het evenementenbureau dat door Zaanstad is ingehuurd om de intocht te organiseren.)

De Stichting stelt in haar persbericht:

“Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband. Dit kan en mag zo niet meer verder gaan, vandaar dat we via de rechter een verbod gaan afdwingen op de racistische nationale intocht van 17 november a.s. te Zaanstad.”

Het kort geding is op dinsdag 13 november, om 11.00 in Haarlem.

De Stichting is gevestigd aan de Ravellaan 7 in Utrecht, een pand waar thans krakers wonen. Voorheen zat daar o.a. de School voor de Journalstiek.

Afbeelding komt van de Facebook-pagina van de Stichting.

Deel dit artikel:

27 reacties

 • Bert

  Volslagen geschift.

 • Ad

  Volslagen idioot. Ben benieuwd hoe deze mensen vroeger hun Sinterelaas vierden.Hoop dat de rechter deze groep nu flink aanpakt en een hele hoge onvoorwaardelijke boete oplegt zodat deze onzin nooit meer zal gebeuren

  • Herb

   Heeft weinig zin vrees ik. De stichting is gevestigd in een gekraakt schoolpand in Utrecht (Ravellaan 7) Probeer daar maar eens iemand op te pakken, laat staan geld te innen. Dit werkschuw volk is moeilijk aan te pakken en hebben teveel (vrije) tijd om dergelijke dwarse acties te organiseren. Accepteer maar gewoon dat ze bestaan en negeer ze. Niet naar omkijken, geen aandacht aan schenken.

 • Vincent

  Zie hier het probleem van dit soort stichtingen. Elke gek kan een stichting beginnen en allerlei plannen dwarsbomen.

 • Ernst Debets

  De rechtbank die dit moet gaan behandelen kan zichzelf onsterfelijk maken door de klagers “niet ontvankelijk” te verklaren met als argument dat ze wel belangrijker zaken aan hun hoofd hebben dan dit soort onzin.

 • Markz

  Stukje bij beetje wordt ons landje veroverd van normen en waarden.

  Ongeloofelijk. Hier zou je toch bijna rasistisch van worden..

 • Joop

  Wat een onzin !
  Sinterklaas en Zwarte Piet horen bij Nederland / Suriname en de Antillen.
  Het heeft NIETS met racisme van doen.
  Er moet GVD ( excusez le mot ) eens een einde komen aan dit soort onzin !!

 • Henk

  Volslagen doorgedraaid in dit land. De linkse zijn een gevaar voor de samenleving.

 • A. Kalkhoven

  Beste mensen, een slavenverleden mag niet worden genegeerd.Maar volgens mij staat in Nederland vandaag de dag de deur open voor iedereen die in zijn/haar land door oorlog of onderdrukking daar niet leven kan. In plaats van in het verleden te leven, zouden jullie in het heden de ogen moeten openen en je druk maken om de hedendaagse slaven. Kindsoldaten,vrouwenhandel enz. Er is nog genoeg ellende in de wereld waar het zinvoller is om je voor in te zetten!!!!

 • J. van Rooijen

  Het is echt de hoogste tijd dat dit en soortgelijke groepjes gestopt worden en geen onnodig beslag leggen op tijd en energie van rechters en de hele maatschappij. Laat ze zich meer inspannen voor problemen die er echt toe doen, ga aan het werk!

 • Eduard

  Hoop dat de totale kosten van het kort geding voor rekening van de Stichting komt. De acties van die verenigingen, stichtingen en actiepersonen komen de burger (gekleurd of niet gekleurd) zo langzaam aan de keel uit te hangen en begint zich zo langzaam aan tegen deze figuren en instanties te keren. Laten we voorkomen dat we hooligan toestanden gaan krijgen met gevechten en inzet van ME. LAAT SINTERKLAAS HET KINDERFEEST BLIJVEN VOOR KINDEREN!!!!!

 • Theo Hagen

  Wanner houd dit nu eens op. Laten wij nu ons eigen ding volgen dan blijft het leuk. Als het jullie niet aanstaat dan doe je de ogen maar dicht en zet dan oogkleppen voor. Jullie verpesten alles voor zoveel kinderen. Het is een kinderfeest en niet racistisch bedoeld. Als je niet kunt leven met hetgeen wij hier in Nederland doen ga dan naar een ander land en laat ons hier lekker feesten.

 • Egbert Visser

  Nu maar hopen dat de rechter recht spreekt en dit absurde idee van deze dwazen afwijst.zodat iedereen zaterdag een mooie intocht krijgt voorgeschoteld.
  Laat die mafkezen maar flink betalen voor de kosten !

 • Peter Blokker

  ik vind dat de media moet stoppen om aandacht te schenken aan die hele kleine groep idioten, want zo lijkt het net of dat er honderd duizenden zijn en dat is NIET zo, dus nogmaals stop men deze verheerlijking van een stelletje in een kraak pand wonende idioten.

 • Chris W

  Een kinderfeest wat totaal niets met racisme te maken heeft proberen ze te stoppen. Het feest is al meer dan 100 jaar oud.
  Bevalt het je niet, ga dan weg ofzo maar laat onze tradities in tact.

 • Rob van der Leeuw

  Natuurlijk, Krakers,nietsnutten die zich niet druk maken om hongersnood,Syrie,klimaat etc maar een kinderfeest
  willen verstoren.
  Ga eerst maar eens werken.

 • Henny

  Dag kinderfeest haters.

  Ik heb lang aan de zijlijn gekeken en geluisterd naar allerlei argumenten , waarom Zwarte Piet niet zwart mag zijn. Geen enkel argument is tot op heden legaal om dit cultuurhistorisch volksfeest anders te laten verlopen, dan het de laatste 100 jaar als traditie in dit land is verlopen.
  In dit land is het een gewoonte geworden om individuele en/ of minderheidsgroeperingen vooral in de media de volle aandacht te geven als media tijd vulling en hot item. De mensen die minderheidsgroepen vertegenwoordigen voeren een terreur zonder enige direct verband met hen zelf. De uitspraak van een donker man uit de Bijlmer, dat hij zich totaal niet voelt aangesproken door de kleur van zwarte Piet en dat hij een mooi volksfeest vindt is veelzeggend.

  Het straffen van mensen die opkomen voor dit volksfeest door de rechtspraak is een tijdsgeest waarin de harde roepers worden gehoord en de meerderheid wordt gesmoord.

  Mijn voorstel is dat alle ouders in Zaandam zwart gesminkt naar de intocht gaan !

  Adieu sneue losers.

  • Peter Blokker

   en het volgende wat deze groep wil is dat er met kerst alleen nog maar ZWARTE sneeuw mag vallen, en ook daar schenkt de media grote aandacht aan.

   • Bart

    Het gekke is dat ze juist tegen een zwarte piet zijn. Ze zijn zelf superracistisch. Ze leren ons om ons af te zetten tegen mensen met een kleurtje.

 • G.Marjew

  Hier past maar 1 zinnige reactie: In de zak en mee naar Spanje!

 • Ruud

  Een stichting oprichten (best wel kostbaar, zeker met een uitkering) gevestigd in een kraakpand? Wie betaald dat eigenlijk? en kan dat wel vanuit een pand wat niet van jou is maar een ander?

 • mart

  Binnen 5 jaar hebben we Suikerfeest.

 • André van Beveren

  Als de rechter deze arbeidsterroristen in het gelijk stelt, dan is de volgende stap het via de rechter vervolgen van de Duitsers in verband met de ‘endlösung’ in 40-45, het vervolgen van de Spanjaarden vanwege het uitwijzen van 450.000 moslims in 1612, de vervolging van de Joden in Spanje, de massa moorden in Zutphen, Naarden, Mechelen, etc tijdens de 80-jarige oorlog. We gaan de Friezen vervolgen omdat zij met honderden tegelijk kleine dorpen hebben aangevallen en de inwoners vermoord, we gaan de Vikingen (nu de Denen en de Noren) vervolgen omdat zij onze kusten onveilig hebben gemaakt en bewoners verkracht, beroofd en vermoord. We gaan de Romeinen (c.q.Italianen) vervolgen omdat zij met geweld deze gebieden hebben veroverd waarbij massamoorden aan de orde van de dag waren. We gaan……. Hoe gek kan je zijn?

 • Freek Willem

  Bol van frustratie. Geen werk geen eigen onderkomen geen scholing geen gezin helemaal niets hebbend schoppen zij wild om zich heen. Dit hebben zij echt 200% aan zichzelf te danken Iedereen die het beter heeft deugt niet volgens dit stelletje losers. Hoe diep kan frustratie zitten? Wat is er met deze sukkels toch mis gegaan? Ook zij hebben alle kansen gehad. Nu kijken zij terug om een leeg en kneuzerig verleden vol jaloezie en frustratie wordt dat op anderen afgereageerd. Je zou maar zo’n kind op de wereld hebben gezet.

 • Eduard

  Misschien een idee voor de jojo’s die tegen zwarte Piet en wie al niet meer zijn, dan is onderstaand bericht een idee om ook hier actie tegen te gaan voeren?

  Nodigt iemand u op 29 november uit voor een etentje? Pas dan op! Voor u het weet, heeft u een pannenkoek op uw hoofd! 29/11 De dag van Sint Pannekoek.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *