Op dinsdag 13 november dient voor rechtbank in Haarlem een een kort geding dat is aangespannen tegen o.a. de NTR en burgemeester Hamming van Zaanstad.

Het geding is aangespannen tegen de ‘racistische nationale intocht’ door de Stichting Majority Perspective.

Naast de NTR en burgemeester Hamming moeten ook het Commissariaat van de Media (moet ‘voor’ zijn); de Staat der Nederlanden, Stichting NICAM (Kijkwijzer) en Vinke Vision B.V. zich “verantwoorden voor hun bijdrage aan het organiseren, uitzenden, financieren en/of niet tegenhouden van racisme.” (Vinke is het evenementenbureau dat door Zaanstad is ingehuurd om de intocht te organiseren.)

De Stichting stelt in haar persbericht:

“Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband. Dit kan en mag zo niet meer verder gaan, vandaar dat we via de rechter een verbod gaan afdwingen op de racistische nationale intocht van 17 november a.s. te Zaanstad.”

Het kort geding is op dinsdag 13 november, om 11.00 in Haarlem.

De Stichting is gevestigd aan de Ravellaan 7 in Utrecht, een pand waar thans krakers wonen. Voorheen zat daar o.a. de School voor de Journalstiek.

Afbeelding komt van de Facebook-pagina van de Stichting.