Korte speelfilm: tijdreis Zaanlands Lyceum 150 jaar

Je kunt er niet omheen: dit jaar (10 april), bestaat het Zaanlands Lyceum 150 jaar. 

De school viert het uitbundig met de uitgave van een jubileumboek en er worden het hele jaar allerlei jubileumactiviteiten gepland.

Het feestjaar wordt afgesloten met een grote reünie op zaterdag 22 oktober. 

In januari stond de school op z’n kop voor/door een lipdub. Nu staat een korte film van Zaanlands Lyceums docent Beeldende vorming Rob Tiggelman online. Het verhaal neemt je in een kleine 20 minuten mee de geschiedenis in. Niet door middel van ‘duffe feitjes’ maar via een app waarmee twee leerlingen door de tijd kunnen reizen. Er spelen veel leerlingen en leerkrachten mee, maar Ililta Gizaw en  Robin Reitsma hebben de hoofdrol.

Hier vind je ons dossier over het Zaanlands Lyceum

Deel dit artikel:

4 reacties

 • vincent hoogstra

  dit niveau had ik niet verwacht van een school. de acteurs doen het goed en het beeld ziet er top uit. soms wat schokkerig maar dat valt helemaal niet op na zo’n mooie edite. ik ben trots om op het zaanlands te zitten en vond deze video erg leuk

 • Aan deze film hebben ruim 400 leerlingen meegewerkt: als acteur, figurant, regisseur, setdresser, runner, etc. Een geweldig project met een legendarisch mooi eindproduct. Trots op het Zaanlands en onze leerlingen!

 • Anke Cluwen

  Wat ongelooflijk leuk gedaan!
  Heel herkenbaar.

 • Johanna Haan

  Leuke film, goed geacteerd en zo herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *