Kunst weer (on)zichtbaar bij Station Zaandijk Zaanse Schans

We schreven al vaak over Station Zaandijk Zaanse Schans. Te vaak. En vrijwel nooit in positieve zin (terwiijl we dat zo graag zouden willen). Het station is een belichaming van alles wat er mis kan gaan: kapotte liften, treurige horeca, wateroverlast, niet werkende klokken, onzichtbare (peperdure) kunst, niet nagekomen beloften, gedoe met de fietsenverhuur, achterstallig onderhoud, lekkage, en veel reparatiespie over het algemeen tot weinig resultaten leiden. Wat het visitekaartje voor toeristen die de Zaanse Schans gaan bezoeken zou moeten zijn, is vooral een treurige entree.

Bij ons vorig bericht (17 januari) waarin we narigheid nog eens allemaal opsomden, spotten we ook een mega-graffiti op de muur – die dwars over het onzichtbare kunstwerk was gespoten zodat het nog onzichtbaarder werd. Daar wordt inmiddels ingegrepen. Siem van Westen spotte de schoonmaakploeg die het kunstwerk weer iets minder onzichtbaar moet maken (hij verzuchtte: “Was er eens wat kleur…”).

Deel dit artikel:

5 reacties

 • En dan hebben we het nog niet over de kamikaze-overstekers die dwars over het drukke verkeerspunt bij de Guisweg oversteken. Volgens de gemeente staat er goed genoeg aangegeven welke route toeristen moeten lopen, maar gezien het aantal wild-overstekers lijkt me dat geenszins het geval. Waarom niet hier en daar duidelijke borden neerzetten? Dat kost volgens mij minder dan een onzichtbaar kunstwerk.

 • Marja Hoveling

  Treurige horeca? Er is op het station een prachtig aangeklede koffiebar waarvan de eigenaar:
  – de beste koffie van de verre omgeving schenkt
  – optimale service aan toeristen verleent
  – een toilet bijhoudt dat zich met het schoonste hoteltoilet kan meten
  – toezicht houdt op het perron
  – de NS bij problemen belt
  – gevonden voorwerpen bewaart
  – voor iedereen een vriendelijk woord heeft!
  Wanneer is de schrijver voor het laatst op dit station in de restauratie geweest?

  • P. Hoogkamer

   Idd elke dag met een kop heerlijke koffie de trein in… Als je aankomt lopen wordt, als vaste koffiedrinker, Je beker al gemaakt zodat je je trein kunt halen. 🙂

   Hulde voor deze Koffiezetter..

   Nu nog de ondergrondsekrochten naar het perron opknappen.

 • Bart Nijenhuis

  Fantastisch artikel geschreven door iemand die zelf te treurig is. Graag nodig ik de schrijver uit om de treurige horeca te bezoeken. Duidelijk geval van iets schrijven zonder enige kennis van zaken.

  • De Orkaan

   Bart, we vrezen dat je verschrikkelijk gelijk hebt. Binnenkort melden we ons met rode blosjes en oprechte excuses aan je koffiebar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *