Langer cameratoezicht bij station Krommenie-Assendelft

De eerste drie maanden van 2021 zal er ook cameratoezicht zijn in de omgeving van station Krommenie-Assendelft.

Volgens de politie is door het cameratoezicht onder meer een “mogelijke steekpartij voorkomen”.

Burgemeester Hamming zegt in een persbericht van Zaanstad dat het tijdelijke cameratoezicht dat eind september werd ingevoerd in de omgeving van treinstation Krommenie-Assendelft succesvol is gebleken en dus met drie maanden zal worden verlengd, tot en met 31 maart 2021:

“Dankzij het cameratoezicht kon de afgelopen maanden bijtijds worden ingegrepen en zijn meerdere openbare orde verstoringen voorkomen.

Uit informatie van de politie blijkt dat mede dankzij het cameratoezicht, zelfs een mogelijke steekpartij is voorkomen. De camerabeelden konden daarnaast in twee opsporingsonderzoeken worden gebruikt.

Ook van buurtbewoners krijgen we signalen dat ze blij zijn met het cameratoezicht en de meerwaarde merken.

Gezien het risico op incidenten nog steeds aanwezig is in dit gebied, heb ik in het belang van de openbare orde besloten om het cameratoezicht te verlengen.”

Prorail

Het toezicht is ‘in de omgeving’ en niet op het station zelf. Om toezicht op het station werd gevraagd door ondernemer Martin Kreekel die destijds de koffiezaak daar exploiteerde. Ook vanuit de Zaanse politiek werd aangedrongen op cameratoezicht op de perrons.

Eerder schreven wij al over gesprekken tussen Prorail en gemeente waaruit bleek dat Prorail niet van plan was op het station cameratoezicht in te stellen. Hamming hoopte destijds dat Prorail zich anders op zou gaan stellen:

“In het geval van het station gaan we er nog steeds van uit dat ook Prorail verantwoordelijkheid zal nemen.”

In het persbericht wordt niet gerept over een andere opstelling bij Prorail.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *