De nieuwe fusieclub FC Zaandam zal geen ‘Zondag 1’ voor de competitie van het seizoen 2018/2019 inschrijven.

Van de huidige Zilvermeeuwen-selectie hebben al zoveel spelers hun vertrek aangekondigd dat inschrijving “een moeizame exercitie gaat worden“.

Er komt wel een Zaterdag 1 selectie, net als nu bij Hellas Sport. Hellas nam een aantal jaren geleden al afscheid van de zondag-selectie. Niet-selectieteams kunnen gewoon op zondag blijven voetballen.

Aanvankelijk wilde FC Zaandam wel een Zondag 1. Er waren contacten met diverse nieuwe spelers maar het aangekondigde vertrek van spelers heeft roet in het eten gegooid.

Een zondag-selectie zou een “onevenredige en onverantwoorde investering” worden, het geld kan beter gebruikt worden voor een goede jeugdopleiding bij FC Zaandam aldus het bestuur.

Einde PSZ

Ook PSZ word slachtoffer van de fusie tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen. FC Zaandam wil volgens de Zaanse Sportkrant voortaan een bijdrage van PSZ voor gebruik van voorzieningen en velden. Voor PSZ zou dit een verdubbeling van de contributie betekenen. Het PSZ-bestuur stelt voor de club op te heffen.

Voor 1 mei moeten voetballers zich uitschrijven bij hun club, voor 15 juni moet de inschrijving bij een nieuwe vereniging binnen zijn.

Het aantal Zaanse clubs zal door de fusie tussen Hellas en Zilvermeeuwen en de opheffing van PSZ dalen van 21 naar 19 (in Zaanstad daalt het van 17 naar 15). Hellas Sport speelt nu met 8 teams, Zilvermeeuwen met 16 en PSZ met 5.