Leegloop bij Zilvermeeuwen tegenvaller FC Zaandam

De nieuwe fusieclub FC Zaandam zal geen ‘Zondag 1’ voor de competitie van het seizoen 2018/2019 inschrijven.

Van de huidige Zilvermeeuwen-selectie hebben al zoveel spelers hun vertrek aangekondigd dat inschrijving “een moeizame exercitie gaat worden“.

Er komt wel een Zaterdag 1 selectie, net als nu bij Hellas Sport. Hellas nam een aantal jaren geleden al afscheid van de zondag-selectie. Niet-selectieteams kunnen gewoon op zondag blijven voetballen.

Aanvankelijk wilde FC Zaandam wel een Zondag 1. Er waren contacten met diverse nieuwe spelers maar het aangekondigde vertrek van spelers heeft roet in het eten gegooid.

Een zondag-selectie zou een “onevenredige en onverantwoorde investering” worden, het geld kan beter gebruikt worden voor een goede jeugdopleiding bij FC Zaandam aldus het bestuur.

Einde PSZ

Ook PSZ word slachtoffer van de fusie tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen. FC Zaandam wil volgens de Zaanse Sportkrant voortaan een bijdrage van PSZ voor gebruik van voorzieningen en velden. Voor PSZ zou dit een verdubbeling van de contributie betekenen. Het PSZ-bestuur stelt voor de club op te heffen.

Voor 1 mei moeten voetballers zich uitschrijven bij hun club, voor 15 juni moet de inschrijving bij een nieuwe vereniging binnen zijn.

Het aantal Zaanse clubs zal door de fusie tussen Hellas en Zilvermeeuwen en de opheffing van PSZ dalen van 21 naar 19 (in Zaanstad daalt het van 17 naar 15). Hellas Sport speelt nu met 8 teams, Zilvermeeuwen met 16 en PSZ met 5.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Alfred Hartog

  Waarom als nieuwbakken fusieclub gelijk een andere club het leven zo zuur maken dat die straks ook niet meer bestaat. Een bijdrage leveren is tot daar aantoe maar een verdubbeling van de contributie is onwenselijk natuurlijk. PSZ is een kleine vereniging die kan dat niet ophoesten.Kijk naar andere oplossingen ipv elkaar kapot te maken.

 • Voetbal gaat altijd hand in hand met respect en sportiviteit..
  toch?

 • Bill

  Jk moet ook huur betalen anders wordt ik er ook uit gezet bij de woningbouw !
  PSZ kan gewoon instappen hoor helemaal niet kapot maken,alles in goed overleg moet dat haalbaar zijn !

 • Egbert Visser

  Op papier heeft de nieuwe fusieclub volgend seizoen 24 elftallen – PSZ niet meegerekend. Als het nieuwe seizoen begint dan gaat daar een kwart vanaf dus zullen er ca 18 elftallen overblijven. Het probleem is behalve dat er weer een nieuwe vereniging ontstaat is de locatie van het Sportpark. Een betere plek zou bijvoorbeeld een nieuw complex aan de Provinciale Weg zijn, pal naast de Papenpadsloot. De gemeente wil een nieuw zwembad bouwen naast het huidige complex en denkt zeker dat die combinatie wel een succes gaat worden.

 • Raymond

  Wanbeleid bij zowel Hellas als Zilvermeeuwen hebben er toe geleid dat beide verenigingen al op sterven na dood zijn. Weddenschappen over een zeer kortstondig bestaan van fc Zaandam worden niet eens meer aangenomen door bookmakers, deze club eindigt net zo roemloos als Zaan90. Het is te hopen dat er geen cent subsidie in die club gestopt wordt, dat zou werkelijk een schande zijn. Gewoon dood laten bloeden, en enkel laten voortleven in herinneringen …

 • Piet Zwikker.

  Toen ik de naam Raymond las was mijn eerste gedachte aan Raymond Tel van ZFC? Onbegrijpelijk dat het zo is gegaan met de eens zo prachtige clubs ZFC,ZVV,en Zilvermeeuwen.Ikdenk dat het misschien iets te maken heeft met het verdwijnen van clubgevoel na een fusie.

 • Arie beukenoot

  Het was te verwachten dat een groot gedeelte van de zilvermeeuwen geen zin zou hebben om van poelenburg naar het oude hellassport veld te gaan.Misschien dat er toch bij diversen nog wat oud zeer was blijven hangen toen de clubs ZFC en Zilvermeeuwen elkaar niet zo leuk vonden. Ook denk ik dat er veel spelers van turkse afkomst naar Rood-Wit zullen gaan als die op het complex van zilvermeeuwen gaan spelen, lekker dicht bij
  Ik als oud ZFC er had ook niet met zilvermeeuwen willen fuseren en toendertijd ook niet met ZVV, maar ja de tijden veranderen nu zijn er 2 clubs naar de kloten

  • 98 jaar zilvermeeuwen. Had graag in maart 2020 een reunie van oud meeuwen willen
   Ik weet dat er al heel wat venmijn teamgenoten zijn overleden en van degen die nog in leven zal waarschijnlijk een aantal niet zelfstandig meer mee kunnen, Had gerekend op een jubileumboek waar ik ook wel een bijdrage voor had willen
   Schrijven. Mijn vader en oudste broer Aris hebben zo .’n 50 jaar iedere week een pagina “ Meeuwengefladdere” verzorgd. Keek iedere week hoe de meeuwen gespeeld hadden en nu is er niets meer. Boven mij bed hangt een foto van een Zilvermeeuw . Eens een meeuw, altijd een Meeuw,
   Klaas Prins. 90 jaar

 • wim veldhuisen

  Ik zoek het adres van Piet Langenberg (ex-Zilvermeeuwen). Piet heeft ook bij FC Amsterdam gevoetbald. Recent is een FC Amsterdam scheurkalender 2021 verschenen. Alle oud-spelers krijgen een kalender thuis gestuurd. Daarvoor is het adres van Piet nodig. Wil iemand Piet hierop attenderen? Hij kan het adres doorgeven op fcamsterdam@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *