Man uit Zaanstad ramt politieauto Amsterdam

Een 30-jarige man uit Zaanstad is gisteravond in Amsterdam om 04:30 gearresteerd nadat hij met een busje tot drie maal toe inreed op een politieauto.

Twee agenten werden lichtgewond. Na een schietpartij en een korte achtervolging is de man aangehouden. Hij is lichtgewond.

Het incident gebeurde op het Muntplein. Het busje kwam uit de Reguliersbreestraat (verboden voor auto’s) en ramde tot drie maal toe een politieauto die daar wellicht was neergezet om het busje tegen te houden.

Op de video’s die bij de NOS zijn te zien, zijn namelijk ook al andere politieauto’s zichtbaar en als het busje na de derde ram-poging de Vijzelstraat inrijdt worden er schoten gelost.

Volgens Het Parool is het busje daar op een politiemotor gereden en in brand gevlogen. Volgens de politie stond er twee motoren als wegversperring. De bestuurder vluchtte maar kon snel worden ingerekend nadat de politie pepperspray gebruikte. Het geel-rode busje van glaszettersbedrijf Glaspunt zou volgens dat bedrijf twee maanden geleden zijn verkocht.

De website van de politie:

“De surveillanceauto van de politie stond stil op het Muntplein, toen de verdachte uit het niets tot drie keer toe op hen inreed. In het politievoertuig zaten op dat moment twee collega’s. Zij konden het voertuig uitvluchten via de bijrijderszijde. De verdachte is vervolgens weggereden via de Vijzelstraat. Daar waren twee politiemotoren als wegversperring geplaatst. Hier is de verdachte overheen gereden.

Op de tweede motor is het voertuig van de verdachte blijven steken en in brand gevlogen. Ondanks het vuur en de rookontwikkeling, wilde de verdachte niet uit zijn voertuig komen. Hij gebruikte geweld tegen politieagenten die hem probeerden te redden. Na een tijdje is de verdachte toch via de bijrijderskant het voertuig uit gevlucht en kon hierop, met behulp van pepperspray, gelijk worden aangehouden door de politie. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto’s hierboven van website en Facebook-pagina politie
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ed Jonker

  wat toevallig he, 2 maanden geleden verkocht.
  ik dacht dat als je een bedrijfsauto verkoopt je toch de logo’s en zeker je webadres e.d. zou verwijderen??

  • Berry van Halderen

   Ik weet niet echt of een bedrijf daar direct aan denkt, het is nogal een specifieke wagen en je verwacht wel dat iemand dat ombouwt. Een glaswagen is niet echt goed handelbaar, en zeker bij bedrijfswagens verwacht je dat omzet naar eigen bedrijf.

   Glaspunt is niet echt een obscuur bedrijfje (minimaal onderzoek: 25 jaar, gevestigd Arnhem, heel nederland actief). Ik zou niet direct wat achter dat bedrijf wat zoeken. En als ik dat met m’n alu hoedje al niet doe…

   Ik vroeg me meer af welke drugs en/of (waarschijnlijk en) criminele activiteit de bestuurder aan het uitvoeren was. Voor zover ik kon zien is de route die hij nam op het muntplein een hele rare route, van waar naar waar zou je ooit die kant over het muntplein willen gaan met de bestaande afsluiting?

   Maar goed, met de ervaring met huidig nw tuig van vandaag, zal deze persoon er wel weer makkelijk van af komen, de samenleving opzadelend met de kosten.

 • frans mulder

  ja ..raar dat die politie stickers er nog op zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *