Meedenkfoto #4: Waar o waar? (met oplossing deel #3)

Uit de reacties op onze rubrieken Anno-Orkaan-bingo en De Geveltoerist blijkt dat we snuggere lezers hebben. Mensen die hun ogen niet in de achterzak hebben. Slimmerds met oog voor detail. 

Dat feit inspireerde Kees Malingré: hij besloot te zorgen voor een wekelijkse uitdaging. 

Kees struint de Zaanstreek af om detailfoto’s van een plek te maken. We horen graag van jou – ja, van jou! – waar het is. Daarbij zijn weetjes over de plek immer welkom. Na een week volgt de oplossing. Met een nieuwe meedenkfoto.

Kees geeft een hint:

‘Deze foto heeft iets dierlijks…’

Meedenkfoto #4

Kees Malingré

Antwoord deel #3

Kees Malingré

De derde meedenkfoto was een eitje voor Wodan Alefs. Zo’n kiekje moet je niet aan een Wormenees voorleggen!   

De vorige foto was niet “zomaar” techniek, dit was letterlijk hoogstaande techniek. En “een gevel” was niet zomaar een gevel in de Zaanstreek, maar de gevel van een beeldbepalend gebouw in Wormer: de straalverbindingstoren van ooit de PTT. Door de inwoners – al dan niet liefkozend- “de toren van Wormer” genoemd. Intussen heeft het ding uit 1970 veel meer functies: Digitale TV zenders (DVB-T), Digitenne, regionale radiozenders voor Qmusic, BNR etc. En binnen in de toren is een compleet rekencentrum ingericht. Tegenwoordig is het pand weer eigendom van de Staat, via een constructie met Tennet (ja van de electra).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Noordervaartdijk bij Garage Sale daar staan die vogels Krommenie.

  • Bert Versteeg

    Karin heeft gelijk, Garage Sale aan de Noordervaartdijk 10 heeft 3 van deze vogels
    Het is een vintage winkel en de vogels zijn volgens hun website te huur:€250,00 voor de eerste dag, € 150,00 voor dag 2 t/m 5 en € 75,00 voor dag 6 en 7 ( dus voor € 1000,- voor een week. Prijzen excl. BTW !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *