Met De Orkaan de rimboe in, deel 11: Zaanlands Lyceum

Deze week deel 11 van “met De Orkaan het Zaanse oerwoud in”. Vorige expedities trokken naar de Balkenhaven, het Plofbos, het eiland Bloemendaal, de Fortuinweg, de Noorder IJpolder, Westzaan, Nauernasche Vaart, het Oostzanerveld, de Kalverpolder en de Veldweg in Westzaan.

Deze week slootje springen bij de fietsenstalling van het Zaanlands Lyceum. En een beetje opschieten voordat hier gebouwd gaat worden. Verse rimboe.

Op ontdekkingsreis in je eigen achtertuin. Gewapend met kompas, klamboe en klewang gaat De Orkaan op zoek naar de wildste stukken Zaanstreek.

Ver is het niet, maar wel ontoegankelijk en onbegaanbaar, en soms zelfs verboden. Geen uitje voor mietjes, watjes en Landallers. Wie het Jagersveld en het Twiske al doorkruist heeft, is niet voor één gat te vangen: slagbomen trotserend, tijgerend onder prikkeldraad en per kano als het moet.

Expeditie 11: Zaanlands Lyceum

Uit de lucht is het prima te zien. Een dicht bos tussen Zaanlands en Papenpadsloot. Vroeger waren hier houtloodsen menen we ons te herinneren. Nu dus een vrij eenvoudig te bereiken rimboe. Pauze-activiteit. Tussenuur.

rimboe zaanlands

Deel dit artikel:

2 reacties op Met De Orkaan de rimboe in, deel 11: Zaanlands Lyceum

  1. Frits Krom schreef:

    Ook het terrein waar oliemolen De Olievos, en daarna nog een fabriek, gestaan hebben, is in een “aansluitende” rimboe veranderd, aan en bezuiden de Papenpadsloot, aan en beoosten de Vaart.

  2. De Orkaan schreef:

    Dank, we zullen een expeditie ondernemen.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *