Morgen: doop Nietzo Vlotbrug!

nietzo Vlotbrug slider

Morgen is het zo ver! Om 11:30 uur krijgt de tijdelijke pontonbrug in het centrum van Zaandam zijn (m/v) officiele naam: de Nietzo vlotbrug!

Wethouder Gerard Slegers heeft beloofd Cees Jan Fonteijn, de bedenker van de naam, te ondersteunen met de doop en er zullen een paar gevoelige woorden gesproken worden.

We verzamelen bij de opgang aan de kant van het Zaantheater en als je het historische moment mee wil maken, dan ben je welkom!

 

7 Reacties op Morgen: doop Nietzo Vlotbrug!

 1. Jan Van Beek says:

  Ik denk familie van Peter het Schaap .

 2. N. Ooms says:

  Ondanks de negatieve berichtgeving, ook door de orkaan, vind ik de brug een top-oplossing. Alles beter dan om moeten fietsen. Grotendeels zijn de problemen te wijten aan het verkeersgedrag van de passanten zelf, elkaar niet de ruimte gunnen of gewoon lekker doorracen/ lopen waar je maar wil, niet zelf nadenken waar je fietst of loopt of opletten, etc. Wel een klein verbeterpuntje: zet symbolen fiets, voetganger en richtingspijl op de stroken. Verder ben ik blij met deze oplossing en is het wat mij betreft de BZN (brug zonder naam)

 3. Simone Ronchetti says:

  Helemaal mee eens! De mensen fietsers en voetgangers maken er zelf een puinhoop van. Daarom vond ik Zaanse Vlotbtug mooier, niet cynisch.
  Al denk ik wel dat het voor rolstoelers enz. niet fijn is (lift is soms stuk).

 4. Siem van westen says:

  Het idee om een centje bij te verdienen door een kamer te verhuren heeft niets met airbnb te maken!
  Het zijn mensen die meerder panden voor 110-130% van de vraagprijs kopen om ze vervolgens het hele jaar door verhuren voor behoorlijke prijzen( goedkoper dan hotels die zich aan allerlei regels houden die voor de airbnb-ers niet gelden)

 5. Siem van westen says:

  Oeps dit moest bij de collumm van Merel!

 6. Ernst Debets says:

  Ondanks het feit dat de vlotbrug een goede oplossing is,blijft de vraag waarom beide bruggen over de Wilhelminasluis tegelijk vervangen moesten worden met de huidige situatie tot gevolg. Foutje in de planning soms? Of wilde de opdrachtgever voor een dubbeltje op de eerste rang zitten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>