Djoy Boer en Louise Pos, twee eigenwijze 6 VWO-eindexamenkandidaten van het Zaanlands Lyceum, hebben besloten het verplichte profielwerkstuk op een geheel andere manier aan te pakken. Zo’n profielwerkstuk is een groot zelfstandig onderzoek naar een onderwerp naar keuze en het telt mee voor het eindexamen.

Maar Djoy Boer en Louise Pos besloten het anders aan te pakken. In plaats van een theoretisch onderzoeksverslag te schrijven, gaan zij zich bekwamen in projectmanagement met als doel: veel geld ophalen voor Serious Request met een onvergetelijke avond voor de hele school: De Nacht van het Podium.

Djoy & Louise schrijven zelf:

Het gaat erom dat we talent, kunstzinnigheid en de creativiteit van de leerlingen en leraren naar voren brengen en dit met u kunnen delen. Alle leerlingen, medewerkers, ouders van leerlingen en oud-leerlingen van vorig jaar zijn welkom. De toegang is gratis. U bent op vrijdagavond 28 november vanaf 19:30 allemaal van harte welkom.

Deze avond vinden er allemaal acts/optredens plaats in de lokalen, gangen en grote ruimtes van onze school. Het is één grote mengeling van jong en oud: er zullen inlooplokalen zijn waar u creatieve werken van de leerlingen kunt bekijken, talenten van onze school zullen zich kenbaar maken, maar ook onze geliefde leraren zullen keihard hun best doen om u een leuke avond te bezorgen. Het draait om talent, creativiteit en poėzie en dit zal gedurende de hele avond te merken zijn!

Donaties van u en alle anderen aanwezigen, maar ook de opbrengst van de verkoop van artistieke creaties en het zelfbereide eten en het drinken, zullen wij volledig doneren aan het goede doel van 3FM Serious Request.