Nieuw: Distrikt Hotels Zaandam

Vanaf 2017 schreven we bijna elk jaar over het hotel dat ‘binnenkort’ open zou gaan. We zijn zes jaar verder en ons geduld is beloond. Het District Hotels (meervoud volgens de belettering op de gevel) is open. Je kan er slapen vanaf € 100.

In mei spraken we al een van de exploitanten die beloofde in juni open. Maar dat namen we met een korreltje zout omdat we ook al eind mei / begin juni als startdatum hadden gepubliceerd.

Het aantal kamers zou volgens het laatste bericht 75 zijn. Het pand werd door de Telegraaf Mediagroep in april 2017 verkocht, de vraagprijs was destijds € 850.000. Parkeren moet in de Zeemansstraat en de omgeving. Van de website:

“Distrikt Hotel Zaandam is een prachtige en ideale locatie voor overnachting tijdens een bezoek aan Amsterdam. Door de goede ligging van ons hotel ben je binnen 15 minuten met de trein in het centrum van Amsterdam. Zo kun je dus optimaal genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, zonder last te hebben van de grote drukte of lange reistijden.

Daarnaast biedt ons comfortabele hotel in het rustige en mooie Zaandam de ideale plek om na een lange dag vol cultuur, historie en eten even volledig te ontsnappen aan de drukte en bij te komen. En naast een goede ligging ten opzichte van Amsterdam, heeft Zaandam zelf ook het een en ander te bieden op cultureel vlak.”

De website is nog een beetje in ontwikkeling, het boekingssysteem kregen we niet aan de gang, er wordt zowel € 100 als € 120 als startprijs genomen, lang niet alle attracties in de buurt hebben de juiste foto terwijl welkomstfoto bij ‘Ons Distrikt’ een vreemde photoshop is van de Zaanse Schans aan kleurige bollenvelden. Startproblemen.

De tijdlijn:

Door Piet Bakker. Bronnen: informatie exploitant en adviseur, website Hotel. Eerder nieuws op De Orkaan. Foto boven van De Orkaan.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Bep Hogendorp

  Als ik de site open lees ik”

  “District Hotels is located in Zaandam, to the north of Amsterdam. Discover Amsterdam and stay in our hotel.”

  Ze zijn er zelf nog niet over uit of het DistriKt of DistriCt moet zijn blijkbaar

  • ersel zengin

   Het Typhoongebouw heeft me kapot gemaakt.

   Bezorger van “week-in week-uit” ieder donderdag krantenwijk. 2 wijken lopen

   Nu kan ik er misscien in slapen met mijn slaploze nachten..

 • Jaap Meeuwsen

  Website startproblemen ?
  Ze hebben er toch ruim de tijd voor gehad dacht ik zo.
  Ik ga er vanuit niet voor toeristen die met de auto komen.

 • Je zal maar helemaal uit Japan komen om de molens van de Zaanstreek te zien en dan in dit Lego-hotel geboekt hebben…

  • Bert Versteeg

   Peter, het Lego-hotel is een stukje verderop, tegenover het station.
   Maar ik kan me herinneren dat er ergens een artikel heeft gestaan waarin de bewoners van met name de Zeemanstraat vrezen voor geluidsoverlast door rolkoffers.

   • Jaap Meeuwsen

    En niet te vergeten het parkeerprobleem.
    De toeristen zullen toch niet allemaal per trein komen neem ik aan.
    Een paar dagen de auto parkeren in Q-Park Hermitage kost je dan meer dan de overnachting zelf.

 • Dirck Jonker

  Zitten we in Zaandam nu echt te wachten op weer een zootje low-budget toeristen die Zaandam als niets anders zien dan een goedkope overnachtingsplaats t.o.v. Amsterdam. Het maakt de stad er niet beter op.
  En bovendien, zoveel toeristische waarde heeft Zaandam niet; na een dagje Zaanse Schans heb je het allemaal wel gezien.

  • Evert Blötevogel

   Daar heb je gelijk in. En je wil het hier ook niet zo achterlijk druk hebben als in Amsterdam, nu is het tenminste nog redelijk rustig. Alle koffieshops ook sluiten, houdt ook die low budget gasten weg. Zouden ze in Amsterdam ook moeten doen. Nu weren ze de gelduitgevers van de crewschepen daar, hoe dom kun je zijn!

  • low budget? 100 euro per nacht hoor, dat noem ik geen low budget.

 • Eran Denger

  Low budget gasten= Blow budget gasten.

 • Met de trein naar Amsterdam Centrum in 15 minuten? Probeer dat eens komend weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *