You (Distrikt) Hotel ‘zeker deze maand’ open?

Vanaf 2017 schreven we bijna elk jaar over het hotel dat ‘binnenkort’ open zou gaan. We zijn zes jaar verder en veel vooruitgang lijkt er niet in te zitten.

Wel spraken we vorige maand één van de exploitanten van het hotel: “we gaan zeker in juni open. We zijn nu bezig met het trainen van personeel.”

In april schreven we nog dat het hotel eind mei of begin april open zou gaan. Het NHD meldde begin dit jaar dat de opening van You Hotel in het oude Typhoon-gebouw ‘rond Pasen’ zou zijn.

Niks ervan dus. Niet in 2019 open, en dus niet ‘rond Pasen 2023’ en niet met Pinksterweekend en of eind juni gehaald wordt lijkt vrijwel onmogelijk. Op geen enkele hotelsite worden kamers aangeboden. Het schiet niet op. En daarbij was de eigenaar ook nog in juridische procedures verwikkeld met de buren en de gemeente.

In april spraken we adviseur Jan van Run, de openingsdatum was echt ‘binnenkort’: “eind mei of begin juni”.

Behalve vertraging was er onduidelijkheid. Zo werd er twee keer een vergunning verleend: in 2017 en 2018 (de indeling van de kamers en de lift werd anders). Het aantal kamers zou 61 of 75 zijn. Het pand werd door de Telegraaf Mediagroep in april 2017 verkocht, de vraagprijs was destijds € 850.000. Parkeren moet in de Zeemansstraat en de omgeving.

Ontwikkelaar New Helmer Exploitatie (NHE) zat eerst in de Amsterdamse Jan Willem Brouwersstraat 14 (nu: Hostel Annemarie). Het nieuwe vestigingsadres van NHE is Westzijde 23 (het adres van You Hotel – of Hotel You).

Rechter

Vanaf 2021 treffen NHE en de Vereniging van Eigenaren van het appartement naast het gebouw in de Zeemansstraat (de voormalige Typhoon-drukkerij) elkaar regelmatig voor de rechter. Het gaat over parkeerplaatsen tussen de beide gebouwen en de toegang (‘erfdienstbaarheid’) tot het parkeerterrein daarachter. Volgen Van Run zijn de problemen met de buren uit de wereld.

De tijdlijn:

Update: in de reacties wordt aangegeven dat het Distrikt Hotel gaat heten. De eerste kamers zijn pas vanaf augustus te boeken. Op de website is geen informatie te vinden.

Door Piet Bakker. Bronnen: informatie exploitant en adviseur. Eerder nieuws op De Orkaan. Foto boven van De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Mark Damman

    Het hotel gaat de naam Distrikt Hotels krijgen. Dat heeft ook al in het NHD gestaan. Het is te boeken op Booking .com.

  • Jolanda Kroon

    natuurlijk even gegluurd op Booking. Zou de goedkoopste kamer niet nemen die zijn wel heel klein. verder ziet het er wel goed uit. Prijzen die ze voeren zijn de standaard tegenwoordig en zonder ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *